Vremea de Crăciun şi Revelion, în România

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Meteorologii au emis, marți, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile de Crăciun și de Revelion par să fie mai ridicate decât de obicei.

În perioada 7 – 14 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în regiunile extracarpatice.

În perioada 14-21 decembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În perioada 21-28 decembrie, de Crăciun, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării.

În perioada 28 decembrie - 4 ianuarie, care cuprinde și Revelionul, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel