Vreme extremă în Franța. Furtuni puternice, rafale de vânt, ploi și grindină: Traficul a fost dat peste cap, oameni inundați la metrou - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Vreme extremă în Franța. Furtuni puternice, rafale de vânt, ploi și grindină Traficul a fost dat peste cap, oameni inundați la metrou - VIDEO
Vreme extremă în Franța. Furtuni puternice, rafale de vânt, ploi și grindină Traficul a fost dat peste cap, oameni inundați la metrou - VIDEO

Ploile abundente de ieri seară au perturbat în mod semnificativ traficul metroului din Paris și al anumitor linii de cale ferată din Ile-de-France. În această dimineață, situația a revenit total la normal.

Deodată, potopul. Cantități mari de apă au căzut asupra Parisului, cu puțin timp înainte de ora locală 18:00, din cauza furtunilor violente. Stația meteo Turnul Eiffel a înregistrat rafale de până la 104 km/h. Pe rețelele de socializare au apărut imaginile care arată străzile inundate. Ar fi căzut 26 mm de ploaie în mai puțin de o oră, potrivit stației meteo a parcului Montsouris, notează meteorologul Guillaume Séchet. Alte stații meteo menționează 44 mm înregistrate într-o oră de precipitații în Paris.

 

Inițial, au fost raportate întreruperi pe anumite linii de cale ferată din Île-de-France. Traficul a fost astfel foarte încetinit între Paris Saint-Lazare și Ermont-Eaubonne (Val-d'Oise), precum și între Gisors și Mantes-la-Jolie prin Conflans Ste-Honorine (Yvelines) „din cauza condițiilor meteorologice degradate”, conform SNCF.

De asemenea, traficul a fost încetinit pe linia H în ambele sensuri între Paris Gare du Nord și Persan Beaumont via Valmondois, potrivit SNCF. De asemenea, traficul a fost „întrerupt pe toată linia Orlyval” care face legătura între stația Antony a RER B și aeroportul Orly. La ora locală 21.30, însă, traficul părea să fi revenit la normal pe toate liniile.

 

Mai multe linii de metrou afectate

 

Cei care au încercat să se adăpostească de ploaie în metroul din Paris poate că au regretat. Pentru că și el a fost o victimă a ploilor abundente care au căzut asupra capitalei. Mai mulți internauți au observat scurgeri de apă la intrarea în anumite stații din rețeaua subterană.

„Cel puțin șapte stații de metrou” au fost închise la ora 20.00. Imaginile au arătat și valuri întregi care se năpustesc în stațiile de metrou. „Patru din cele șase intrări sunt închise publicului”, a precizat atunci autoritatea de transport pariziană.

Dacă imaginile sunt impresionante, Detașamentul de Pompieri din Paris (BSPP) vrea să liniștească lumea. „În afară de câteva stații inundate, în urma furtunilor nu au existat intervenții speciale”, a raportat un ofițer care părăsea un punct de situație al celulei de criză cu puțin timp înainte de ora 22.00.

 

 

Furtuni violente: cinci departamente rămân în alertă portocalie 

 

Furtunile violente își vor relua mișcarea spre est îndreptându-se principal Buches-du-Rhône și Var. Cinci departamente ale arcului mediteranean rămân în alert de cod portocaliu în această dimineață de miercuri din cauza riscului de furtuni violente. Fenomenul, care a făcut deja ravagii cu o zi înainte, se îndreaptă puțin mai mult spre sud-est, cu în special Aude, Tarn și Aveyron.

În buletinul publicat astăzi la ora 6 dimineața, meteorologul explică astfel că linia furtunoasă care viza sud-estul Héraultului și sudul Gardului se extinde spre est și se apropie de Bouches-du-Rhône dinspre vest. Și a anticipat: „în mare se formează alte furtuni și urcă în aceleași zone”. Aceste furtuni dau averse de ordinul 20 până la 40 mm în mai puțin de o oră.

Dacă nu s-au observat pagube majore după primele furtuni ale serii de marți, atunci în noaptea de marți spre miercuri, Météo France dezvăluie totodată că în Hérault s-au observat 75 mm de ploaie la Montarnaud, 97 mm la Puechabon inclusiv 86 mm. într-o oră. S-au observat grindină și rafale puternice: 103 km/h în Aigues-Mortes, 100 km/h în Soumont, 85 km/h în Prades-le-Lez, 84 km/h în Saint-Martin de Londres, 83 km/h la Saint-André de-Sagonis.

 

Serviciile de urgență în alertă

 

În Gard, ca măsură de precauție, prefectura a recomandat ca locurile de campare să-și evacueze clienții. „Majoritatea au ales să adăpostească, în camere sau rulote”, a declarat prefectura pentru AFP.

Pompierii din Gard au anunțat marți după-amiază că au întărit toate barăcile și au poziționat trei grupuri polivalente de inundații la sol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel