Vot în Diaspora: Primii români vor da „start-vot“ pentru PREȘEDINTELE ROMÂNIEI în câteva ore

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproape 4,5 milioane de buletine de vot sunt puse la dispoziția românilor din Diaspora. Procesul de votare începe chiar în această seară.

Nu mai puţin de 4.483.907 buletine de vot, 7.739 de ştampile cu menţiunea "VOTAT" şi 3.997.044 de timbre autocolante cu menţiunea "VOTAT" au fost expediate de către Ministerul Afacerilor Externe celor 835 de secţii de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidenţiale.

În premieră, românii din străinătate care nu au votat deja prin corespondenţă îşi vor putea exercita opţiunea electorală prezidenţială în trei zile, 8, 9 şi 10 noiembrie, la oricare secţie de votare din străinătate.

Citește și: Alegeri prezidențiale în DIASPORA. Câte secții de votare vor fi DESCHISE

"Weekend de votat" se numeşte secţiunea specială de pe portalul Ministerului Afacerilor Externe dedicată alegerilor prezidenţiale din România. În premieră, la alegerile pentru preşedintele României din noiembrie 2019, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00.


Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59!

Primii români care vor vota, încă din aceasta seară de la ora 21.00, ora României, sunt cei din Noua Zeelandă, urmați de cei din Australia și Japonia.

Citește și: Vot in Diaspora: Primii români se prezintă la urne de JOI SEARA. Iată unde se dă startul pentru PREZIDENȚIALE

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel