Vot final pentru legea votului prin corespondenţă

Echipa Stiri Diaspora / 27 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Mâine deputaţii sunt chemaţi să voteze legea votului prin corespondenţă. UDMR ameninţă! Trimitem legea la Curtea Constituţională.

Legea votului prin corespondenţă va fi supusă miercuri votului final în Camera Deputaţilor, camera decizională, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Potrivit procedurii, proiectul va merge apoi spre promulgare la Cotroceni.


"Legea votului prin corespondenţă, miercuri, va intra la vot final şi va fi adoptată în forma aprobată în Comisia specială şi va pleca spre promulgare la domnul preşedinte Iohannis, după care Legea votului prin corespondenţă va putea intra în vigoare în aşa fel încât cetăţenii români care trăiesc în afara ţării să poată avea cel puţin aceleşi condiţii de a se prezenta la vot aşa cum au şi cetăţenii români care trăiesc în România", a declarat Liviu Dragnea.

 

Însă nu toţi parlamentarii sunt de accord cu actualul proiect de lege. UDMR a anunţat deja că intenţionează să conteste legea la Curtea Constituţională, în cazul în care amendamentale formaţiunii nu sunt acceptate, în timp ce nici ALDE, formaţiunea politică a lui Călin Popescu Tăriceanu, nu prea pare a fi încântată de viitoare lege.

 

Pentru atacarea legii este nevoie de un număr de 25 senatori sau 50 de deputaţi, iar UDMR nu are suficienţi parlamentari.


Pentru ca românii din diaspora să poată vota prin corespondenţă anul viitor, legea trebuie promulgată până în luna noiembrie pentru a fi aplicată la alegerile parlamentare de anul viitor.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27