Volodimir Zelenski, campanie mondială de finanţare participativă pentru Ucraina: „Pentru a ne salva civilii şi a reconstrui“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi lansarea unei platforme online de finanţare participativă, pentru a ajuta ţara sa în războiul împotriva invadatorilor ruşi şi pentru a reconstrui infrastructura ţării, transmite AFP, citează Agerpres.

"Cu un singur clic, puteţi dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri, pentru a ne salva civilii şi a reconstrui Ucraina", a declarat Zelenski în engleză, într-o înregistrare video difuzată pe Twitter.

Platforma se numeşte United24, iar "toate fondurile vor fi transferate băncii naţionale a Ucrainei şi atribuite ministerelor vizate", a arătat preşedintele. El a promis că vor fi publicate "o dată la 24 de ore" rapoarte privind distribuţia banilor primiţi ca donaţii.

Zelenski, campanie mondială de finanţare participativă pentru Ucraina



"Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia", a mai spus Zelenski.

AFP observă că şeful statului ucrainean foloseşte frecvent internetul şi reţelele sociale, de la începutul războiului, pentru mobilizare şi pentru a atrage atenţia asupra ţării sale.

Platforma va fi găzduită pe site-ul u24.gov.ua, care precizează că fondurile vor fi alocate pentru "apărare şi deminare", "asistenţă medicală" şi "reconstrucţia Ucrainei".

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, își încurajează poporul, explicând că pacea este aproape și că Ucraina va fi din nou liberă, așa cum a fost acum 77 de ani, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Zelenski: "Ziua eliberării este aproape. Vom fi din nou independenți, așa cum am fost acum 77 de ani"

 

"Cred că se apropie ziua eliberării noastre". În timpul unui discurs ținut în Danemarca, cu ocazia aniversării eliberării țării de sub ocupația nazistă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către poporul său. Potrivit liderului de la Kiev, încă nu este clar câte zile va mai dura acest război, pentru că 'statul rus nu este pregătit să oprească războiul', dar 'visul lor de a cuprinde Ucraina și alte țări europene nu se va împlini'.

Zelenski este convins că se va ajunge la pace și Kievul va fi complet liber, așa cum a s-a întâmplat în urmă cu 77 de ani, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Președintele a raportat apoi, în mesajul său de noapte către națiune, că 344 de persoane au fost evacuate ieri din Mariupol și din zonele învecinate din Zaporizhzhia. "Le sunt recunoscător tuturor celor care au făcut ca operațiunea de evacuare să fie un succes", a spus el, continuând să ceară încetarea focului pentru a-i evacua pe cei care au rămas în Mariupol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel