Volodimir Zelenski a discutat cu şefa Comisiei Europene cel de-al optulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut, duminică, o convorbire telefonică cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul căreia a fost discutat cel de-al optulea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei.

"Am subliniat necesitatea pregătirii celui de-al optulea pachet de sancţiuni, inclusiv interzicerea eliberării vizelor cetăţenilor ruşi" - a scris Zelenski pe Twitter.

Volodimir Zelenski a discutat cu şefa Comisiei Europene cel de-al optulea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

 

Convorbirea a atins, de asemenea, problema limitării profiturilor Rusiei din vânzarea de petrol şi gaze. Preşedintele Ucrainei a mai anunţat că a discutat cu şefa Comisiei Europene acordarea de către Uniunea Europeană a unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

În cadrul discuţiei, a fost analizată posibilitatea unei evaluări rapide a îndeplinirii condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească Ucraina pentru aderarea la UE, potrivit Rador.

Vezi și:

Germania. Guvernul anunţă un plan masiv de sprijin de 65 miliarde de euro în faţa creşterii costului vieţii

 

Guvernul german, confruntat cu o criză a costului vieţii căreia multe familii nu îi pot face faţă, a anunţat duminică un pachet de sprijin în sumă de 65 miliarde de euro, informează DPA.

„Vom trece cu bine prin această iarnă”, a declarat cancelarul Olaf Scholz într-o conferinţă de presă după acordul intervenit la discuţiile de sâmbătă din coaliţie (social-democraţi, liberali, Verzi), prelungite până duminică dimineaţa.

Măsurile includ un nou tichet, mai ieftin, de transport public, o sumă unică de 300, respectiv 200 de euro pentru pensionari şi studenţi pentru plata facturii la energie, o majorare a alocaţiilor pentru persoanele vârstnice sau în incapacitate de muncă, şi o creştere cu 18 euro a alocaţiei pentru copii.

O sumă de 300 de euro, tot pentru plata facturilor la energie, fusese deja convenită pentru persoanele care lucrează.

Tarife mai mici pentru un anumit plafon de bază al consumului de energie



În plus, guvernul va introduce tarife mai mici pentru un anumit plafon de bază al consumului de energie, peste care tariful va creşte.

„Un ajutor rapid şi proporţionat către cetăţeni şi firme este necesar dată fiind creşterea rapidă a preţurilor la energie”, explică documentul, consultat de AFP, elaborat după săptămâni de discuţii laborioase între cele trei partide ale coaliţiei cancelarului social-democrat.

Potrivit documentului, în octombrie va intra în vigoare o taxă pe gaz destinată să evite falimentul grupurilor energetice germane. Taxa va genera o nouă majorare a facturii energetice a gospodăriilor, cu mai multe sute de euro.

Probabil ca inflaţia să atingă 10% până la sfârşitul anului, o premieră 



Potrivit şefului Bundesbank, banca centrală germană, este probabil ca inflaţia, ajunsă în august la 7,9%, să atingă 10% până la sfârşitul anului, o premieră după anii 1950.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, guvernul Scholz a deblocat deja două pachete de ajutoare pentru familii, în sumă totală de circa 30 miliarde de euro.

Unele măsuri au expirat recent, precum rabatul la carburant şi popularul abonament de 9 euro pe lună în tot transportul public, cu excepţia liniilor de mare viteză.

Anunţul acestui nou plan negociat de la începutul verii a fost amânat de mai multe ori, o situaţie ce ilustrează fricţiunile între cele trei partide ale coaliţiei aflate la putere de nouă luni, mai comentează AFP, citat de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel