Voiculescu: „Nu vorbim de lipsă de capacitate în București. Dan nu poate rezolva totul prin magie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Spitalul modular Pipera a fost închis în urma deciziei conducerii Spitalului Victor Babeș și nu sunt probleme în privința locurilor pentru pacienții COVID în Capitală, a spus Vlad Voiculescu. Despre căldura din spitale, spune că a discutat cu Nicușor Dan, dar nu poate rezolva „totul prin magie”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, la Antena 3, spitalul modular de la Pipera a fost închis pentru că nu mai exista o problemă cu numărul de locuri pentru pacienții COVID.

Citește și Incendiu la spitalul Matei Balș. Rudele pacienților așteaptă informații despre cei dragi: „Am aflat de la știri”

„Spitalul din Pipera este închis în urma unei decizii a managementului de la Victor Babeș. La Victor Babeș existau de dimineață (vineri dimineața – n.r.) peste 60 de locuri libere. Am verificat asta cu managementul de acolo pentru cazul în care pacienți de la Matei Balș ar trebui să fie transferați. Nu vorbim despre o lipsă de capacitate în momentul acesta în București. Tocmai de aceea a putut fi închis spitalul modular din Pipera. Referitor la situația din spitale, asta nu se poate schimba în mod magic”, a spus Voiculescu.

 

Voiculescu: „Lucrurile trebuie diferențiate și ar trebui să avem standarde pentru toate spitalele”

 

Întrebat despre existența unei aeroterme într-un salon, de la care să fi izbucnit incendiul Voiculescu a spus că „improvizațiile de orice fel” nu ar trebui să se mai întâmple.

„M-ați întrebat dacă acolo era un reșou. Cred că lucrurile trebuie diferențiate și ar trebui să avem standarde pentru toate spitalele din România și ar trebui ca improvizații de orice fel să nu se mai întâmple. Cel puțin de acum încolo să nu mai avem improvizații, asta înseamnă, cum spuneam, oameni profesioniști care să facă lucrurile cum se cuvine la nivelul spitalelor și mai puțin firme de partid și mai puține achiziții care să ducă spre firme de partid”, a răspuns ministrul Sănătății.

 

Voiculescu: „Știe toată lumea care sunt problemele legate de Termoenergetica”

 

Voiculescu a mai spus că este la curent cu problemele cu încălzirea deficitară din spitalele din București și chiar a vorbit cu primarul Nicușor Dan, dar situația nu poate fi rezolvată „prin magie”.

„Evident că am avut aceste discuții (cu Nicușor Dan – n.r.) și discuțiile nu au început de ieri, de astăzi. Evident că știe toată lumea care sunt problemele legate de Termoenergetica. Sunt probleme vechi, care încă nu au fost rezolvate. Chiar săptămânile trecute vorbeam așa cum bine spuneți despre problema spitalelor Colentina și Matei Balș care au rămas fără căldură. Așa cum bine spuneți, oamenii s-au gospodărit așa cum s-a putut. Evident că asta poate duce la nenorociri. (...) Domnul Nicușor Dan nu poate să rezolve în mod magic. Termoenergetica are probleme ceva mai vechi. În momentul acesta din câte știu nu există probleme cu încălzirea”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Patru persoane au murit, vineri dimineață, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balș”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel