Vladimir Putin a participat singur la slujba de Crăciun la Kremlin - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vladimir Putin a participat singur la slujba de Crăciun la Kremlin - VIDEO
Vladimir Putin a participat singur la slujba de Crăciun la Kremlin - VIDEO

Preşedintele Vladimir Putin a participat sâmbătă la slujbă de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin în loc să se alăture credincioşilor, informează Reuters.

Agenţia rusă de presă RIA a informat că este pentru prima dată în ultimii ani când Putin sărbătoreşte Crăciunul la Moscova, mai degrabă decât în regiunea din jurul capitalei.



Televiziunea de stat a transmis două clipuri în direct cu preşedintele Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire în timp ce preoţii oficiau la miezul nopţii Sfânta Liturghie. Purtând o haină albastră şi un pulover alb cu guler înalt, Vladimir Putin era singurul credincios participant la slujbă. A fost arătat în timp ce îşi făcea cruce de mai multe ori înainte ca reportajul televizat să fie întrerupt pentru a prezenta telespectatorilor slujba oficiată în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Şeful statului rus, care a sărbătorit Paştele anul trecut în catedrală împreună cu mii de credincioşi, a participat singur la liturghia de Crăciun şi anul trecut, însă la reşedinţa sa oficială Novo-Ogariovo din afara Moscovei. În 2021, Vladimir Putin a participat la o liturghie publică la Novgorod.

Biserica Ortodoxă Rusă sprijină războiul din Ucraina, aminteşte Reuters. Patriarhul Kirill I al Moscovei a cerut, joi, ambelor părţi implicate în războiul din Ucraina să respecte armistiţiul de Crăciun de 36 de ore anunţat de preşedintele Putin. 

 

Putin ordonă o încetare a focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat joi forţelor sale să aplice o încetare a focului în Ucraina în zilele de 6 şi 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi, după un apel lansat în acest sens de către patriarhul rus Kirill, a indicat Kremlinul, citat de AFP.

„Ţinând cont de apelul sfinţiei sale patriarhul Kirill, ordon ministrului rus al apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact între părţi în Ucraina, începând de la 12:00, 6 ianuarie din acest an, până la 24:00, în 7 ianuarie”, se menţionează în comunicatul Kremlinului.

Preşedintele rus a invitat forţele ucrainene să respecte acest armistiţiu cu scopul de a da posibilitatea ortodocşilor, confesiune majoritară în Ucraina ca şi în Rusia, „să asiste la slujbele din Ajunul Crăciunului, precum şi la cele din ziua Naşterii lui Iisus”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel