Vladimir Putin, ultimatum pentru noul șef al armatei ruse: Să cucerească partea de est a Ucrainei, până în martie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vladimir Putin i-a ordonat noului comandant al armatei să cucerească întreaga parte de est a Ucrainei, adică regiunile Donețk și Luhansk, până în luna martie. Cel puțin așa susține un oficial al serviciului ucrainean de informații militare.

Kievul susține că președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat noului comandant al armatei ruse din Ucraina, Valeri Gherasimov (foto dreapta), să cucerească Donbasul până în martie.

„Putin nu acordă atenție realității, de aceea nu și-a schimbat obiectivele globale: distrugerea ucrainenilor ca popor, ca națiune separată și distrugerea Ucrainei ca stat independent. El poate stabili astfel de obiective, în special, putem vorbi despre direcția prioritară pentru rusiști: Donbas. Iar următoarea linie de timp el o definește deja pentru Gerasimov ca, să spunem, noul lider al războiului împotriva Ucrainei... Acest obiectiv este de a cuceri Donbasul și de a forma o zonă de securitate acolo, dar deja până în martie”, a declarat Andrii Iusov, reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, în cadrul emisiunii canalului de televiziune FREEDIM, potrivit Știrile PRO TV.

În plus, Moscova a decis să își consolideze forțele armate: va avea un milion și jumătate de soldați până în 2026.

 

Bilanțul victimelor în blocul din Dnipro a ajuns la 45 de morți

 

Între timp, bilanțul victimelor în blocul din Dnipro, distrus de o rachetă rusească, a ajuns la 45 de morți.

După eforturi intense, căutarile printre ruine s-au oprit în orașul Dnipro. Localnicii sunt împietriți de durere.

Cei care și-au pierdut viața în cumplitul atac sunt acum conduși pe ultimul drum. Mihailo, un antrenor de box, a fost înmormânat ieri. A lăsat în urmă doi copii orfani.

Un memorial ce comemorează victimele atacului a apărut inclusiv la Moscova.

 

Tragedia din Dnipro a dus la demisia unuia dintre consilierii de bază ai președintelui ucrainean

 

Tragedia din Dnipro a dus printre altele și la demisia surprinzătoare a unuia dintre consilierii de bază ai președintelui ucrainean.

Într-o postare pe internet, Alexei Arestovici și-a cerut scuze și a declarat că a făcut o "eroare fundamentală". Mai exact, oficialul a speculat că racheta rusă care a lovit blocul a explodat și a căzut după ce sistemul de apărare aeriană ucrainean a doborât-o, o versiune care ar îndepărta o parte din vina forțelor Kremlinului. Președintele Zelenski nu a comentat încă decizia lui Arestovici de a demisiona.

Între timp, în Soledar încă se duc lupte. Orașul se află acum în mare parte sub control rusesc, dar, la periferia vestică au rămas puncte de rezistență ucraineană.

Un obiectiv mai mare pentru Moscova este cucerirea orașului Bahmut, aflat la 10 kilometri de Soledar. În localitățile învecinate, luptele s-au intensificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel