Vlad Botoș, replică dură în germană pentru eurodeputatul care a comparat România cu Vestul Sălbatic: „Ați jignit poporul român!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vlad Botoș, replică dură în germană pentru eurodeputatul care a comparat România cu Vestul Sălbatic
Vlad Botoș, replică dură în germană pentru eurodeputatul care a comparat România cu Vestul Sălbatic

Europarlamentarul USR Vlad Botoș i-a răspuns în mod dur eurodeputatului german Guido Reil care a comparat România cu Vestul Sălbatic și a cerut respingerea aderării țării noastre la Schengen. De la tribuna Parlamentului European, el i-a replicat acestuia în germană: „Este o nerușinare”.

„Ați jignit poporul român cu aceste cuvinte. Este inadmisibil ce ați spus despre poporul român. Este o nerușinare, iar eu așa ceva nu pot vedea din partea unui german. Eu am crescut în cultura germană, dar în educația mea nu a existat o asemenea atitudine”, a spus Vlad Botoș de la tribuna Parlamentului European, potrivit Digi24.

„Ieri în timpul dezbaterii din Parlamentul European privind aderarea României la Spațiul Schengen, doi europarlamentari din Germania, membri a unui partid care de cele mai multe ori au un discurs extremist, au atacat românii și România într-un mod abject”, a spus europarlamentarul USR Vlad Botoș. El a precizat că le-a răspuns imediat și că i-a cerut vicepreședintei care a condus ședința să ia măsuri ferme împotriva acestor jigniri. „Manifestările acestea nu fac cinste spiritului european, iar patriotismul nostru, a fiecăruia dintre noi trebuie să se vadă atunci când suntem atacați, jigniți, amenințați de alții. Patriotism nu înseamnă să-ți legi un tricolor în jurul gâtului sau să lipești pe steagul României stema partidului tău, dar în același timp să stai la masă cu cei care ne jignesc semenii și țara. Atâta vreme cât voi face politică, voi combate acești manifestări extremiste și această josnicie, oriunde s-ar afla ele, fie în țară, fie în Europa. Aceste manifestări extremiste au adus doar sărăcie, deznădejde și război. Niciodată în istorie n-au adus ceva bun societății!”, a transmis Botoș.

 

Eurodeputat german, afirmații scandaloase în Parlamentul European: „Nu avem nevoie de România nici în UE, nici în Schengen. Este Vestul sălbatic în inima Europei“

 

Scandal în Parlamentul European, în contextul cererilor de aderare a României la Spațiul Schengen. Un eurodeputat german a făcut afirmații dure la adresa țării noastre, comparând-o cu „vestul sălbatic din inima Europei“.

Eurodeputatul german Guido Reil a luat cuvântul în cadrul discuțiilor din Parlamentul European pe tema intrării României și Bulgariei în Schengen, atacând dur țara noastră. Politicianul din grupul Identitate şi Democraţie a precizat că cele două state nu trebuie să fie acceptate în Schengen şi că aderarea lor la UE a fost o greşeală.

„În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul (n.r. Vestul sălbatic) Europei. Întrebarea este cum s-a putut întâmpla asta, cum de o țară cu o infrastructură atât de proastă, o țară atât de coruptă, să fie membră a Uniunii Europene. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

„Cum de nu a fost nimeni atent când o astfel de țară a intrat în UE?”, a mai precizat Guido Reil.

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel