Eurodeputat german, afirmații scandaloase în Parlamentul European: „Nu avem nevoie de România nici în UE, nici în Schengen. Este Vestul sălbatic în inima Europei“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Guido Reil
Guido Reil

Scandal în Parlamentul European, în contextul cererilor de aderare a României la Spațiul Schengen. Un eurodeputat german a făcut afirmații dure la adresa țării noastre, comparând-o cu „vestul sălbatic din inima Europei“.

Eurodeputatul german Guido Reil a luat cuvântul în cadrul discuțiilor din Parlamentul European pe tema intrării României și Bulgariei în Schengen, atacând dur țara noastră.

Politicianul din grupul Identitate şi Democraţie a precizat că cele două state nu trebuie să fie acceptate în Schengen şi că aderarea lor la UE a fost o greşeală.

„Nu avem nevoie de România nici în UE, nici în Schengen. Este Vestul sălbatic în inima Europei“

 

''În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul (n.r. Vestul sălbatic) Europei. Întrebarea este cum s-a putut întâmpla asta, cum de o țară cu o infrastructură atât de proastă, o țară atât de coruptă, să fie membră a Uniunii Europene. 

În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen'', a afirmat Reil.

”Cum de nu a fost nimeni atent când o astfel de țară a intrat în UE?”, a mai precizat Guido Reil.

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Și eurodeputaţii români, care au susţinut miercuri în plenul Parlamentului European aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, au reacționat la aceste declarații.

Eurodeputat german, afirmații scandaloase în Parlamentul European la adresa României

 

''Nu pot să îmi ascund stupoarea şi şocul faţă de ce am auzit. Acum 11 ani s-a ajuns la concluzia că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen, dar în 2022 încă avem această discuţie'', a spuseurodeputatul Cristian Terheş din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni.

Şi Dacian Cioloş, din grupul Renew, a ţinut să îi răspundă lui Guido Reil, spunând că dacă România nu ar fi gestionat ireproşabil situaţia refugiaţilor ucraineni ajunşi la frontieră atunci eurodeputatul german ar fi văzut cu adevărat ''ce înseamnă Far West''. Potrivit fostului premier, prin aderarea României la spaţiul Schengen întreaga Uniune Europeană va deveni mai puternică.  

Supunerea la vot a unei rezoluţii a Parlamentului European privind aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen de liberă circulaţie este prevăzută pentru sesiunea plenară din 17-20 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel