Virus extrem de periculos, descoperit în Londra: „Este o infecție gravă care poate provoca paralizie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
INSP: 5 persoane - infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână
INSP: 5 persoane - infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână

Virusul poliomielitic a fost descoperit în apa din capitala Regatului Unit. Astfel, toți copiii din Londra care au vârsta cuprinsă între unu și nouă ani vor primi o doză de vaccin anti-poliomielită.  

Virusul a fost până acum depistat în apa din cartierele Barnet, Brent, Camden, Enfield, Hackney, Haringey, Islington și Waltham Forest. Și în cartierul Beckton a fost depistat virusul, însă în cantități mult mai mici. Momentan nu este clar dacă virusul s-a stabilit în aceste zone.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) menționează că riscul pentru populație este scăzut. Până în acest moment nu s-au confirmat cazuri de poliomelită în Londra.

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) îi va anunța pe părinți în momentul în care trebuie să-și aducă copiii pentru doza de rapel a vaccinului anti-poliomielită.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat un incident național în iunie, după ce au fost găsite urme ale virusului în timpul inspecției de rutină de la Stația de tratare a apelor uzate din Beckton, conform Știrile PRO TV.

Nu au fost înregistrate cazuri de poliomelită, însă londonezilor li se recomandă vaccinarea preventivă.

Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA a declarat: „Poliomielita este o infecție gravă care poate provoca paralizie, dar la nivel național riscul general este considerat scăzut, deoarece majoritatea oamenilor sunt protejați prin vaccin”.

Ultimul caz de poliomielita din Marea Britanie a fost detectat în 1984.
 

Ce este poliomielita?

 

Poliomielita este o boală infecțioasă produsă de virusul poliomielitic. Maladia infecţioasă acută şi contagioasă îi afectează în principal pe copii.

Poliovirusul sălbatic atacă măduva spinării şi poate provoca paralizie ireversibilă, dificultăţi de respiraţie şi chiar deces.

Poliomielita sălbatică a rămas endemică în două țări, Pakistan și Afganistan.

Ultimul caz de poliomielită a fost înregistrat în România în anul 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel