Dăncilă vrea redeschiderea bisericilor după 15 mai. Reacția românilor: „Serios? E un focar de infecție acolo! Sunt pline de bătrâni”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul premier Viorica Dăncilă a transmis astăzi că după data de 15 mai, „pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor”.

„După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina de Facebook.

 

Reacția românilor

 

Zeci de români s-au arătat indignați de această postare precizând faptul că biserica „este un focar de infecție” întrucât „ling zeci de persoane aceiași linguriță” și „pupă toți icoanele”.

„De ce să fie permisa redeschiderea bisericilor?...Adică, unii dintre voi credeți că, după 15 Mai, spui "hocus pocus" şi o să dispară virusul”.

„Atât biserica cât și manualele de limba română”.

„Bisericile care în mare parte sunt pline de bătrâni bolnavi, numai de băgat bățu printre gard sunteți buni!”

„Serios?! E un focar de infecție acolo. Ling zeci de persoane aceiași linguriță, pupă toți icoanele. .Chiar nu ne putem ruga acasă?! Dumnezeu este peste tot, nu are adresă exactă. Avem toți măcar o icoană pe care, dacă vrem, o putem pupa. Nu mai îndemnați lumea la așa ceva. Chiar nu vă pasă de sănătate romanilor!”

„V-ați trezit cucoano? Bună dimineața! Ultima problemă e deschiderea bisericilor, după 23 august probabil”.

„Te doare pe tine la "bijboc". Nu ai nicio treabă cu protecția bătrânilor. Pe tine te doare ca electoratul principal îl pierzi”.

„Ododooo, hai ca ai găsit punctul slab al românilor, gata, te-ai scos. Suflet de mamă bună... Lasă-ne, față dragă!”

„Vă dați seama ...dragă vio că o sa pierdeți o gramadă de voturi/votanți ? :)) eu chiar aș vrea să se deschidă bisericile”.

„Nu e frumos sa jignesti o femeie, dar Viorica, daca mai scrii mult, primesti placute suedeze (bine, nu ca ai scrie tu)”

„Ascultam specialiștii. ..stiu ei mai bine... Ne putem ruga de acasa in camaruta cum spune Isus! Nu amestecati politica cu viata oamenilor! V-am votat, nu sunt cu ...actualii. .. Aveti ce sa sustineti si sa propuneți!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel