Viorica Dăncilă pregătiri pentru aderarea româniei la zona EURO. Anunțul premierului

Radu Roșu / 21 mar 2018, 14:59 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă a anunţat începerea procedurilor pentru aderarea României la moneda EURO.

În ședința de Guvern de miercuri, 21 martie, premierul României, Viorica Dăncilă, a anunţat începerea procedurilor pentru România trecerea la moneda unică europeană. Primul pas în acest sens îl reprezintă înființarea unei comisii.

„S-a vorbit despre acest lucru, dar nu am avut o perioadă stabilită pentru acest moment deosebit de important pentru țara noastră. Consider că adoptarea monedei EURO este cel mai important proiect, după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecință, printr-o Ordonanță de Urgență, vom înființa `Comisia Națională de Fundamentare a Planului Național de Adoptare a Monedei EURO`. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în mecanismul unic de aderare la moneda EURO, precum și acțiunile necesare pentru pregătirea economică, dar și a societății românești pentru acest pas important", a declarat premierul.

 

Comisie cu reprezentanți din Guvern, mediul academic și ONG-uri

 

Viorica Dăncilă a precizat că din comisia pentru adoptare a monedei EURO vor face parte reprezentanți din administrația guvernamentală - administrația publică locală, mediul academic, președinția României, ONG-uri, organizații patronale și sindicale.

 

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy