Viorica Dăncilă dă ordine de pe margine PSD-ului: "Să depună MOŢIUNE! Să scutim România de acești NEPRICEPUŢI"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Viorica Dăncilă nu ezită să critice din nou, de pe margine, măsurile luate de Guvernul Orban şi spune că PSD trebuie să depună rapid o moţiune de cenzură pentru a-l trimite "pe tuşă" pe Ludovic Orban, ca să scutească România de "aceşti nepricepuţi".

"Sub limbajul diplomatic standard la Bruxelles, Comisia Europeană îl trage de mânecă pe Ludovic Orban pentru managementul jalnic al guvernului pe care-l conduce.

A constatat limpede și Comisia Europeană ceea ce au observat de mai multă vreme românii: că guvernarea PNL a răspuns în mod ineficient crizei coronavirusului, că măsurile de susținere a economiei sunt practic inexistente, că investițiile trenează, că nu s-a lucrat deloc în ceea ce privește echilibrele fiscale.

Ludovic Orban și echipa lui au folosit și folosesc criza coronavirusului drept pretext pentru a nu face nimic de substanță. E evident că de la actualul guvern ne putem aștepta doar la neglijențe, întârzieri și rateuri. Trebuie să scutim România de acești nepricepuți, deci PSD trebuie să depună rapid o moțiune de cenzură care să-l trimită pe tușă pe Ludovic Orban", a scris Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

 

Viorica Dăncilă, săgeţi repetate către Guvernul Orban

 

Foarte activă pe pagina sa, înainte de această postare a mai adus un vald de critici privind politicile agricole.

"E regretabil că acum, în perioadă de criză economică, apar modificări legislative care dezavantajează agricultura românească și îngreunează accesul cetățenilor români la producția agro-alimentară națională. Trebuie să găsim căi pentru a respecta prevederile legislației europene, dar – în același timp – și pentru a ajuta agricultura românească în această perioadă dificilă.

Trebuie să fim realiști și să înțelegem că avem nevoie de o gamă mai variată de instrumente de sprijin și protecție pentru producătorii agricoli autohtoni afectați de actuala criză. România nu are resursele țărilor occidentale și nu poate oferi stimulente financiare de ordinul zecilor de miliarde de euro. Dar poate susține mai puternic accesul produselor românești pe piață, iar guvernanții români trebuie să negocieze la Bruxelles în favoarea interesului național. Atunci când vorbim de egalitate de tratament, trebuie să luăm în calcul decalajele istorice pe care țara noastră le are; nu vom reuși să închidem aceste decalaje dacă vom funcționa pe o piață în care producătorii români vor fi direct sau indirect dezavantajați, cu șanse reduse de a-și majora cotele de piață chiar și pe piața internă (ca să nu mai vorbim de piețele externe).

Cer guvernanților români să renunțe la atitudinea de comoditate și să susțină mai puternic producătorii agricoli români – la fel cum fac și guvernanții francezi sau guvernanții olandezi în ceea ce privește agricultorii lor".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel