Viorel Badea, PNL Diaspora: 200.000 de români revin în țară de Paști. „Cifra e destul de umflată“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liderul PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, a vorbit, într-o intervenție la Realitatea  Plus, despre românii care sunt așteptați să revină în țară de Paști, afirmând că cifrele avansate de autorități pentru această perioadă sunt „destul de umflate“.

Senatorul PNL de diaspora, Viorel Badea, a afirmat, în contextul în care MAI a  precizat în repetate rânduri că în perioada sărbătorilor pascale sunt așteptați să revină în țară aproximativ 200.000 de români, că cifra este una nereală și „destul de umflată“. Asta, deși, spune el, anul trecut au fost aproximativ 700.000 de români care au venit în România pentru a petrece Paștele.

„În primul rând în afara României trăiesc în jur de 5 milioane de români. Cifra de 200 de mii despre care se vorbește că va intra acum în România, deși mie acum mi se pare destul de umflată, nu reprezintă nici jumătate față de perioada similară a anului trecut, când de sărbători au intrat aproape 700.000 de oameni.

Oamenii din diaspora au înțeles foarte bine că trebuie să rămână acasă și le mulțumesc pentru acest lucru. Datoria autorităților este acum de a a-i proteja pe acești oameni, pe toți cetățenii, indiferent dacă vin din afară sau sunt în țară“, a declarat Viorel Badea în direct, prin telefon, la Realitatea  Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel