Violeta Alexandru, după SCANDALUL de la conferinţa lui Nicuşor Dan: "Gabriela Firea simte cum îi fuge pământul de sub picioare"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
violeta_alexandru
violeta_alexandru

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a criticat joi faptul că maşinile firmei de salubritate din Sectorul 5 au bruiat conferinţa susţinută de deputatul independent Nicuşor Dan, acuzând faptul că în spatele acestei acţiuni se află primarul general, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

"Domeniul public din Bucureşti nu este moşia PSD. Circul PSD Firea - Florea este făcut pe banii bucureştenilor. Un întreg aparat care trebuia să fie la treabă a fost mobilizat astăzi, din nou, împotriva lui Nicuşor Dan şi al Opoziţiei din Primăria Capitalei. Companiile înfiinţate de administraţia locală PSD din Bucureşti au ajuns să fie folosite în scop politic. La conferinţa de presă de astăzi, cu cât argumentele Opoziţiei erau mai concrete şi spuse cu voce tare, arătând cum PUZ-ul PSD distruge spaţiile verzi din Sectorul 5 şi promovează grupurile de interese imobiliare ale PSD, cu atât zecile de maşini ale firmei de salubritate trimise la locul conferinţei de presă desfăşurată în aer liber claxonau mai tare pentru a-i bruia pe liderii opoziţiei", afirmă Violeta Alexandru, conform unui comunicat transmis, joi.

Ea a precizat că organizaţiile PNL Sector 5 şi PNL Bucureşti centralizează toate datele pentru a sancţiona "abuzurile asupra resurselor publice".

"În loc să strângă gunoiul şi să cureţe sectorul 5, primarul PSD Daniel Florea, având în vedere competenţele, a permis ca, în timpul programului de lucru, angajaţii firmei de salubritate a primăriei să facă politică cu folosirea utilajelor achiziţionate din bani publici. Scopul evident: obstrucţionarea comunicării publice a liderilor Opoziţiei, care prezentau, cu argumente incontestabile, modul în care PSD Sector 5, prin primarul Florea, şi PSD Bucureşti, prin Gabriela Firea, distrug sectorul promovând un PUZ plin de interese şi de probleme. PNL Sector 5 va depune, imediat după şedinţa de Consiliu General de astăzi, o solicitare instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti pentru a ataca, în instanţă, hotărârea de aprobare a PUZ-ului. Este evident: PSD Sector 5 a intrat în panică. Ştie că PNL va ajunge în casa fiecărui bucureştean din Sectorul 5 şi încearcă, cu disperare, să ne oprească. Nu va reuşi!", spune preşedintele PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru susţine că PSD a înfiinţat firme de gestionare a serviciilor publice pentru a le folosi ca anexe la partid.

"Trebuie să restabilim regulile economiei de piaţă în Capitală, pentru ca firmele să se ocupe de prestarea de servicii de calitate pentru bucureşteni, nu de politică. Instituţii publice cum este Poliţia Locală trebuie să protejeze cetăţenii, nu să facă politică. PSD le-a anexat, le-a umilit şi le foloseşte pentru scop politic, ceea ce este foarte grav. PSD foloseşte teroarea şi cenzura, PNL va elibera Bucureştiul şi îi va permite să se dezvolte, respectând drepturile locuitorilor oraşului", declară ea.

Preşedintele PNL Bucureşti acuză faptul că în spatele "atacurilor suburbane ale PSD" se află Gabriela Firea.

"Pe zi ce trece, Gabriela Firea simte cum îi fuge pământul de sub picioare. Administraţia PSD din Bucureşti se comportă ca şi cum domeniul public este proprietatea partidului. Imaginea de azi de la conferinţa de presă a Opoziţiei la PSD în Capitală, cu maşinile de gunoi parcate de Daniel Florea în mocirla Sectorului 5, acolo unde se învârtea şi o Poliţie Locală obedientă politicienilor, reprezintă exact imaginea administraţiei PSD din ultimii 4 ani din Bucureşti. Spasmele şi PR-ul Gabrielei Firea nu pot acoperi o guvernare locală plină de batjocură, violenţă şi clientelism politic", adaugă liderul PNL Bucureşti.

Potrivit acesteia, 'atitudinea grobiană manifestată de aghiotanţii Gabrielei Firea arată exact cum a fost condusă Capitala în ultimii patru ani, prin abuz, cu aroganţă şi chiar mârlănie, prin jaf asupra banilor publici colectaţi de la bucureştenii cinstiţi şi, mai nou, cu disperare'.

"Conferinţa de presă a Opoziţiei pe care au încercat să o bruieze din nou, astăzi, ne-a arătat faţa PSD - un partid comunist intolerant la puncte de vedere diferite, dispus să pună pumnul în gură oamenilor liberi şi competenţi, dacă ar putea. Un partid care crede că prin forţă se face dreptate, un partid care a chemat minerii şi a bătut manifestanţii paşnici pe 10 august, doar pentru că au avut alt punct de vedere. Acesta este Partidul Social Democrat! A venit momentul unei conduceri moderne, europene în Bucureşti fără aghiotanţi şi politruci", conchide Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel