"Vin în Italia și te omor“. Noi detalii în cazul asasinării Anicăi, mama româncă găsită fără suflare într-un râu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Vasile, fostul partneer al Anicăi, i-ar fi trimis mesaje de amenințare femeii, anunțând că v veni în Italia pentru a pune căpăt vieții sale.

'Ești cu siguranță cu altcineva. Voi veni în Italia și vă voi ucide atât pe tine, cât și pe el'. Și din nou: "În Treviso am prieteni albanezi care îți pot face rău". Acestea sunt doar câteva dintre propozițiile rostite de Vasilică Lungu, fostul partener al Anicăi Panfile și tatăl a trei dintre cei patru copii ai acesteia, către românca de 31 de ani găsită moartă duminică, 21 mai, într-o curbă a râului Piave din Spresiano.

Amenințările privind doar prima dintre cele două plângeri depuse de femeie, care datează din perioada de după separarea lor. Pentru aceste fapte, Lungu este judecat pentru amenințări în formă agravată. Ultima audiere a avut loc la 20 decembrie anul trecut, când Anica a refuzat să își retragă plângerea, semn că încă se teme de bărbat.

"Vin în Italia și te omor“. Noi detalii în cazul asasinării Anicăi, mama româncă găsită fără suflare într-un râu

 

Următoarea audiere, însă, este programată pentru 16 iunie: instanța a dispus amânarea deoarece bărbatul de 33 de ani era de negăsit și a dat instrucțiuni carabinierilor să îl caute pentru a-i notifica procedura penală în curs.

Cazul datează din 2018: bărbatul se întorsese atunci în România, rupând efectiv relațiile cu fosta sa parteneră și cu copiii. Vasilică Lungu, însă, s-a întors la Treviso săptămâna trecută, după crimă. Până în prezent, nu există nicio dovadă că acesta ar fi fost prezent în oraș în momentul dispariției femeii, dar anchetatorii investighează și mișcările sale. La fel ca și cele asupra celui pe care Lungu l-a indicat ca fiind "o altă persoană", și anume actualul partener al Anicăi, Luigino De Biase, în vârstă de 58 de ani.

Parchetul, audiindu-l ca persoană informată de fapte după ce a depus plângerea de dispariție a femeii de 31 de ani, i-a percheziționat locuința și i-a confiscat telefonul mobil pentru a analiza ultimele mesaje și convorbiri telefonice purtate cu victima. Aparent, nici în acest caz nu s-au găsit contradicții: ceea ce le-a spus bărbatul de 58 de ani anchetatorilor a coincis cu ceea ce s-a găsit în telefonul său mobil.

Vezi și: Italia. Anchetatorii, pe urmele criminalilor Anicăi Panfile: Două probe cruciale i-ar putea duce la călăul româncei

Imediat după dispariție, procuratura a pus sechestru și pe computerul și pe vechiul telefon pe care îl folosea Anica (cel actual nu a fost încă găsit, n.r.) în căutarea unor urme care să rezolve misterul. Cel mai probabil, și pe cele ale lui Franco Battaggia, fostul angajator al Anicăi, în vârstă de 76 de ani, proprietar al Pescheria "El Tiburon" din Spresiano și, potențial, ultima persoană care a văzut-o pe Anica în viață (s-au întâlnit joi, 18 mai, în ziua dispariției. Analizele sunt încă în curs de desfășurare.

Între timp, miercuri dimineață, sondând apele Piave după ce au coborât apele Canale della Vittoria din Spresiano, carabinierii de la unitatea de investigații și scafandrii de la pompieri au găsit tricoul gri purtat de Anica în ziua dispariției, un mănunchi de chei, ochelari, o brichetă și un pachet de țigări Chesterfield. Material pus la dispoziția echipei de criminaliști pentru a încerca să extragă ADN-ul criminalului sau alte urme biologice decât cele ale victimei. Rezultatele vor trebui să mai aștepte.

Familia tinerei românce de 31 de ani speră ca cercul să se strângă în curând. Între timp, ei au obținut o primă victorie: tribunalul pentru minori a desemnat un tutore pentru copiii femeii și a impus o interdicție de călătorie pentru aceștia. Ei se temeau că Vasilică Lungu i-ar putea lua cu el în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel