Video incredibil! Românii distrug un parc fotovoltaic în doar câteva minute

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
21 de români au fost reținuți în Italia pentru furt de cupru și panouri fotovoltaice. Pagubele se ridică la câteva milioane de euro.

 

 

Potrivit informațiilor furnizate de către autorități, cei 21 de români erau organizați în două bande de hoți care au acționat în regiunea Friuli Venezia Giulia, Veneto, Lombardia, Piemont, Emila Romagna și Toscana. Modul de operare era extrem de complex, spun anchetatorii. Hoții petreceau o lungă perioadă studiind obiectivul, aveau cunoștințe tehnice pentru a putea dezactiva alarmele și decuplau sute de metri de cablu în doar câteva minute. Pentru transport aveau nevoie de multe persoane și câteva dube. La unul dintre jafuri polițiștii au numărat pe camerele video cel puțin 12 persoane.

 

În urma probelor strânse de carabinieri a reieșit că românii trimiteau cablurile electrice la centrele specializate de recoltare a deșeurilor pentru a valorifica cuprul din acestea în timp ce panourile fotovoltaice erau trimise în România pentru a fi vândute.


De asemenea, la cererea procurorilor italieni, mai multe percheziții au avut loc în România, Germania și Elveția în urma cărora 12 persoane au fost reținute și urmează a fi extrădate în Italia.


Pagubele  înregistrate de proprietarii parcurilor fotovoltaice se ridică la câteva milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel