VIDEO: Românii din Atena, alături de familia Bodnariu!

Echipa Stiri Diaspora / 14 feb 2016 Salveaza PDF Comentarii
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter.  REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIG
Pope Francis looks on as he arrives to lead the weekly general audience in Saint Peter's Square at the Vatican March 27, 2013. Holy Week is celebrated in many Christian traditions during the week before Easter. REUTERS/Tony Gentile (VATICAN - Tags: RELIGION)
Diaspora continuă protestele! Sute de români au cântat în fața Ambasadei din Atena, cu baloane și pancarte în mâini.

Sute de români au ieșit în stradă sâmbătă la Atena, pentru a susține reîntregirea familiei Bodnariu. Protestul a fost pașnic. Românii au adus cu ei baloane și pancarte și au cântat în fața Ambasadei din Atena despre familie și unitate.

 

 

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia a ajuns și în atenţia parlamentarilor români, din păcate fără niciun rezultat. O delegaţie a mers la Oslo pe 19 ianuarie, ca să afle motivele pentru care statul norvegian i-a separat de parinţi pe cei 5 copii ai familiei.

 

Parlamentarii români s-au întâlnit cu omologii lor şi cu reprezentanţi ai Ministerului Familiei şi Culturii din Norvegia și au cerut să li se prezinte ancheta socială efectuată de serviciul local de protecţie a copiilor, în urma căreia în data de 16 noiembrie 2015 cei 5 copii ai familiei Bodnariu au fost luaţi de statul norvegian.

 

Delegația a fost însă doar un exces de imagine din partea oficialilor români, care s-au întors cu coada între picioare. Concluzia a fost simplă: nimeni nu are puterea să intervină sau să schimbe o decizie a Barnevernet, oricât de nedreaptă ar părea, iar popularizarea acestor cazuri nu face altceva decât să alimenteze setea de putere a Barnevernet.

 

Chiar și așa, românii din diaspora continuă să susțină familia Bodnariu și să condamne abuzurile Barnevernet, serviciul norvegian care teroretic, ar trebui să fie în slujba copilului și a familiei.

 

 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27