Victorie pentru Nicoleta, o femeie măritată cu un sirian care a suferit enorm

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Alena Nicoleta Pena, o româncă măritată cu un sirian, se va reuni curând cu părinţii ei în Cipru, după ce autorităţile turce şi române i-au mijlocit deplasarea în România, de unde a luat un avion spre Cipru, relatează marţi ziarul turc Daily Sabah.

Pena, în vârstă de 27 de ani, s-a mutat în partea greacă a Ciprului împreună cu familia ei în anii '90, iar apoi s-a căsătorit cu Ibrahim, un sirian pe care l-a cunoscut în Cipru, în 2011.

Cuplul s-a stabilit apoi în oraşul natal al lui Ibrahim, din provincia siriană Idlib. Românca spera să-şi viziteze părinţii când a izbucnit revolta în Siria. Când locuinţa cuplului a fost distrusă în lovituri aeriene, ei s-au mutat într-o regiune mai sigură din nord. Soţul ei şi-a pierdut paşaportul în timpul conflictului care a afectat vieţile a milioane de oameni, notează Daily Sabah. Românca mamă a cinci copii nu a vrut să-şi părăsească soţul şi copiii, aşa că a apelat la autorităţi pentru a primi permisiunea de a călători în Cipru, unde trăiesc părinţii ei pe care nu i-a văzut de opt ani.

'Voiam să merg în Turcia şi de acolo în Cipru, dar nu mi s-a permis pentru că soţul meu nu avea paşaport. Vreau să plec din acest loc', a declarat ea pentru agenţia turcă în luna mai. Ea a spus că ea şi familia ei trăiesc într-un cort şi copiii ei nu pot merge la şcoală, pentru că în apropiere nu se află nicio unitate de învăţământ.

Însoţită de soţul ei şi de copiii lor la un punct de trecere a frontierei dintre Siria şi Turcia, Pena a spus că este fericită să se reunească în cele din urmă cu părinţii ei. 'Sper ca războiul să se termine în curând şi oamenii care au trebuit să-şi părăsească casele şi să plece în străinătate din cauza lui să se poată întoarce acasă', a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel