Ponta: S-au dus la Alba Iulia să dea o ordonanţă prin care FURĂ banii COPIILOR

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a criticat ordonanţa dată de Guvernul Dăncilă prin care românii ar fi păcăliţi să economisească bani pentru copiii lor.

 

„Spune aici că toţi copiii, sigur, părinţii, tutorele, depun la Trezorerie, nu la bancă, nişte bani, şi statul le dă o dobândă mult mai bună decât banca, şi nişte avantaje. Şi m-am gândit, sigur, dincolo de faptul că e o competiţie cu sistemul bancar - de principiu Guvernul nu e bancă, pentru că n-are pierderi, n-are câştiguri, profituri, dar asta e o altă discuţie. Şi m-am gândit, totuşi, «Domnule, ce i-a apucat?».

Şi am găsit articolul 6, pe care vi-l pot pune la dispoziţie, care spune aşa: «sumele existente în Contul de economii individual Junior nu pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani. Vă buşeşte râsul? Pe mine nu, pentru că ăştia îmi fură banii copilului. Atenţie, mai explic o dată! Ai copil de un 1 an, de 2, de 3, de 5 ani, te păcăleşte domnul Teodorovici şi-ţi depui banii la Trezorerie, nu în bancă. Asta înseamnă că intră imediat la bugetul statului şi-i cheltuie, mâine-i cheltuie pentru ce vor ei, şi peste 3 luni, peste 1 an, peste 6, vrei să-i retragi. Şi ţi se spune – «nu, nu, n-ai citit legea»“, a declarat Ponta.

La articolul 6 ţi se spune clar – numai la 18 ani poţi să-i retragi». „Cum, domnule, 16 ani n-am voie să-mi retrag banii mei?». «Nu, n-ai voie, sunt ai doamnei Dăncilă, ai domnului Teodorovici, ai lu’ domnu’ Vâlcov, ca să vi-i păstrăm». Cum, dom’ne, la orice bancă poţi să ţi-i retragi în orice moment, pentru că-s banii tăi, şi pierzi dobânda, sigur că da, dar să nu poţi să-i retragi? Şi m-am gândit cât de mare trebuie să fie foamea de bani la buget dacă vrei să iei banii copiilor“, 
„Banii ăştia se duc în Trezorerie pentru ce-o vrea Guvernul să facă“
.

În al doilea rând, cine îmi garantează mie că peste 16 ani, bănuiesc că nu va mai fi Dăncilă şi cu domnul Teodorovici, să-mi dea banii înapoi şi cu dobânda aceea foarte frumoasă promisă, că între timp nu primesc nimic, nu primesc nici dobândă, nici banii mei. Şi mi se pare că este o ticălioşie, am întâlnit multe ticăloşii în activitatea guvernamentală, dar asta-i cea mai mare!“, a mai spus Ponta, concluzionând – „S-au dus până la Alba Iulia ca să adopte o ordonanţă prin care fură banii copiilor“, a mai declarat Victor Ponta într-o conferință de presă la Slatina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel