Victor Ponta: "Dacă ei votează la vedere, atunci le dau şi votul meu pentru Guvernul Cîţu"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Liderul Pro România, Victor Ponta, a transmis joi că dacă parlamentarii PNL şi aliaţii lor vor vota la vedere în favoarea Guvernului Cîţu, atunci şi el le va da votul său şi, probabil, şi alţii de la Pro România şi PSD, menţionând că România are nevoie de un Guvern.

"Liderul Grupului Parlamentar al PNL face un apel (sincer - sper) pentru votarea Guvernului Cîţu şi spune (corect, după părerea mea) că România are nevoie de un Guvern stabil care să se ocupe de criza complexă în care se află ţara! Îi fac lui Florin Roman o propunere publică - ca oamenii să vadă clar cine îi minte (jucând în piese de prost gust) şi cine le spune adevărul!", a scris Ponta pe Facebook.

El a menţionat că "pentru a trece Guvernul Cîţu este nevoie de 233 de voturi, iar PNL a avut 240 de voturi la învestirea Guvernului Orban, în condiţiile în care nici Pro Romania, nici PSD nu au votat".

Ponta a adăugat că, între timp, "PNL a mai transferat câţiva parlamentari pesedişti", iar acum are minim 245 de voturi.

"Dacă la votul pentru Guvernul Cîţu parlamentarii PNL şi aliaţii săi votează la vedere pentru - atunci o să le dau şi votul meu (şi probabil vor fi şi alţi colegi de la Pro Romania şi PSD)! Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio funcţie sau avantaj şi nu mă bănuieşte nimeni că din cel mai acerb critic al lor o să devin peste noapte susţinător, dar cred că România are nevoie de Guvern; şi vreau să devoalez jocul iresponsabil al PNL făcut cu sprijinul şi în înţelegere cu "conservele" lor plantate în conducerea PSD! Ce credeţi că vor face liberalii? Joacă corect la vedere sau se ţin de şmecherii şi şobolănii la vot?", a mai scris Ponta.

 

Voturi de la Pro România, pentru Guvernul Cîţu



Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că Guvernul Cîţu va primi voturi şi de la Pro România şi ALDE şi a arătat că PNL este deschis să primească şi alţi parlamentari de la cele două formaţiuni. El a susţinut că PNL vrea stabilitate.

"Noi am dori să ne îndreptăm spre stabilitate şi spre normalitate, pentru că dincolo de criza politică avem şi această situaţie generată de pandemia de coronavirus şi cred că România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate şi de normalitate. (...) Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîţu şi categoric să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona aşa cum trebuie România în această perioadă", a afirmat Florin Roman la RFI. Liderul deputaţilor PNL şi-a exprimat speranţa cu privire la formarea unei majorităţi parlamentare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel