Victor Negrescu (PSD) dă vina pe Guvern după decizia CCR privind carantina şi izolarea: "E grav că opt state impun românilor restricţii"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricționare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionat criza COVID-19, a declarat, joi, europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Asta, după ce mai mulţi reprezentanţi PSD au criticat în mod repetat principalele măsuri prin care cele mai multe state au reuşit să ţină sub control răspândirea bolii, respectiv carantinarea şi izolarea. CCR a decis, însă, că acestea sunt neconstituţionale. 

„Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricționare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionat criza COVID-19. Acest lucru demonstrează că reprezentanții executivului sunt incapabili să dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernanții constată aceste impuneri și nu fac nimic pentru a remedia situația. Interesant este că mersul lucrătorilor români în unele din aceste state este în continuare facilitat prin lipsa de reacție a autorităților în a veghea la aplicarea legislației europene și naționale în materie de muncă”, a scris pe Facebook Victor Negrescu.

El a precizat că a decis să interpeleze Comisia Europeană asupra acestui subiect solicitând implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene.

„În același timp am solicitat Consiliului UE și președinției germane să discute această problematică la viitoarele reuniuni ministeriale de profil. Slaba guvernare liberală și incapacitatea sa în a gestiona criza COVID-19 nu trebuie să conducă la degradarea statutului românilor în Uniunea Europeană. Țara noastră are nevoie de o politică externă și europeană serioasă axată inclusiv pe apărarea drepturilor cetățenilor noștri care de fapt reprezintă principala carte de vizită a României în străinătate”, a conchis europarlamentarul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel