Viceprimar român, extrădat în SUA: Metoda prin care ar fi înșelat sute de americani cu 1 milion de dolari

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Viceprimar român, extrădat în SUA: Metoda prin care ar fi înșelat sute de americani cu 1 milion de dolari
Viceprimar român, extrădat în SUA: Metoda prin care ar fi înșelat sute de americani cu 1 milion de dolari

Viceprimarul unei localităţi din Caraş-Severin, care a fraudat sute de americani cu peste un milion de dolari, a fost extrădat în SUA de autorităţile române. Dorin Racu a fost preluat azi dimineaţă de procurorii americani şi urmează să ajungă în Louisiana, acolo unde va fi judecat. 

Acesta era dat în urmărire prin Interpol şi a fost reţinut de poliştii români, informează Observator. Împreună cu mai mulţi complici, bărbatul ar fi păcălit prin comenzi false clienţii unor platforme de vânzări online.

 

Dorin Racu a fugit din România şi s-a întors sub un nume fals

 

El este acuzat, printre altele de fals, deţinere de bunuri furate şi spălare de bani.

Eliberat preventiv în timpul anchetei, bărbatul a reuşit să fugă din ţară şi s-a întors în România sub un nume fals. Aici, a intrat în politică, a candidat la o funcţie publică şi a ajuns, pe rând, consilier local, iar apoi, în 2020, viceprimar în localitatea Vărădia. 

 

„Terorist global”, arestat pe aeroport, în România. Americanii ofereau 10 milioane de dolari pentru prinderea lui

 

Mohammad Bazzi, în vârstă de 58 de ani, suspectat de terorism, a fost arestat vineri, 24 februarie, pe aeroportul din București, potrivit unui raportat al Departamentului de Apărare al SUA, citat de ziarul olandez Brabants Dagblad. Bărbatul, care are atât un pașaport belgian, cât și unul libanez, ar fi susținut financiar mișcarea teroristă Hezbollah.

Procurorul american care s-a ocupat de caz, Breon Peace, relatează că Bazzi a fost arestat la sosirea pe aeroportul din capitala României, potrivit Libertatea. „El a crezut că poate muta în secret sute de mii de dolari din Statele Unite în Liban”, a spus Peace.

Ar fi vorba despre bani pe care Bazzi i-a câștigat în Belgia, Liban, Irak și Africa de Vest. Companiile cu care afaceri u fost deja adăugate pe o listă de sancțiuni de către SUA, în urmă cu cinci ani.

Departamentul Trezoreriei americane l-a desemnat pe Bazzi drept terorist în 2018, pentru presupusul său sprijin pentru activitățile Hezbollah. Individul era, de asemenea, urmărit penal pentru spălare de bani.

Mohammad Bazzi, prezentat drept „finanțator cheie al Hezbollah” de justiția americană, ar fi finanțat partidul libanez cu milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel