„Terorist global”, arestat pe aeroport, în România. Americanii ofereau 10 milioane de dolari pentru prinderea lui

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mohammad Bazzi, în vârstă de 58 de ani, suspectat de terorism, a fost arestat vineri, 24 februarie, pe aeroportul din București, potrivit unui raportat al Departamentului de Apărare al SUA, citat de ziarul olandez Brabants Dagblad. Bărbatul, care are atât un pașaport belgian, cât și unul libanez, ar fi susținut financiar mișcarea teroristă Hezbollah.

Procurorul american care s-a ocupat de caz, Breon Peace, relatează că Bazzi a fost arestat la sosirea pe aeroportul din capitala României, potrivit Libertatea. „El a crezut că poate muta în secret sute de mii de dolari din Statele Unite în Liban”, a spus Peace.

Ar fi vorba despre bani pe care Bazzi i-a câștigat în Belgia, Liban, Irak și Africa de Vest. Companiile cu care afaceri u fost deja adăugate pe o listă de sancțiuni de către SUA, în urmă cu cinci ani.

 

SUA vor solicita extrădarea lui Bazzi

 

Departamentul Trezoreriei americane l-a desemnat pe Bazzi drept terorist în 2018, pentru presupusul său sprijin pentru activitățile Hezbollah. Individul era, de asemenea, urmărit penal pentru spălare de bani.

Mohammad Bazzi, prezentat drept „finanțator cheie al Hezbollah” de justiția americană, ar fi finanțat partidul libanez cu milioane de dolari.

SUA vor solicita extrădarea lui Bazzi, pe numele căruia există mai multe capete de acuzare și pentru fiecare dintre ele belgiano-libanezul riscă câte 20 de ani de închisoare, potrivit procurorului de caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel