Veşti bune pentru Românii de Pretutindeni: S-a dat STARTUL celei de-a doua sesiuni de finanţare NERAMBURSABILĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:

Veşti bune pentru românii din Diaspora interesaţi să obţină finanţare nerambursablă pentru proiectele lor.  Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a transmis un mesaj în care înştiinţează doritorii că s-a dat startul depunerii cererilor pentru anul 2020.

"Secretarul de stat Ovidiu Burdușa a anunțat că Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dă startul celei de-a doua sesiuni de finanţare nerambursabilă pentru anul 2020!

Așteptăm proiectele voastre la adresa de e-mail [email protected], în perioada 20 iulie - 02 august 2020.

Cererea de finanțare, documentele necesare și alte informații suplimentare, puteți găsi pe site-ul nostru. 

Ne dorim ca finanțările obținute să vină în sprijinul românilor de pretutindeni prin intermediul unor proiecte adaptate la contextul actual, a căror beneficii să aibă un efect considerabil pe termen lung", se arată pe pagina Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

 

Documente necesare:

 

- Cererea de finanțare (01. Cererea de finantare 2020) se completează în limba română și se semnează de reprezentantul legal al solicitantului sau de persoana împuternicită. Aceasta va fi însoțită de următoarele documente:

- copii ale actelor de identitate (în funcţie de ţara de domiciliu sau de reşedinţă) al reprezentantului legal al solicitantului sau al persoanei împuternicite de acesta şi al coordonatorului de proiect, cu mențiunea ”conform cu originalul”;

- actul constitutiv, statutul, actul de numire al persoanelor din conducere, împreună cu ultima modificare a acestora, hotărârea judecătorească sau actul de înregistrare, certificatul de înregistrare fiscală, precum și orice alte documente care atestă statutul juridic al solicitantului, conform legislației statului de reședință (în copie şi traduse în limba română), cu mențiunea ”conform cu originalul”.

Cererea de finanțare și documentele menționate pot fi trimise doar în format electronic (scan pdf), la adresa de e-mail [email protected], începând cu prima zi a sesiunii.

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 5 zile lucrătoare.

În această etapă are loc o examinare preliminară a eligibilității solicitantului și a proiectului.

Dacă proiectul și solicitantul întrunesc condițiile de eligibilitate,  responsabilul de proiect va solicita completarea dosarului de finanțare cu următoarele documente care vor fi transmise pe e-mail  în format electronic (scan pdf), la adresa [email protected]

CV-ul reprezentantului legal al solicitantului sau al persoanei împuternicite de acesta şi al coordonatorului de proiect;declaraţia de eligibilitate (05. Declaratie eligibilitate) completată și semnată de către reprezentantul legal al solicitantului sau de persoana împuternicită de acesta;în cazul în care reprezentantul legal al solicitantului sau persoana împuternicită de acesta nu este cetăţean român, solicitantul va depune declaraţia privind apartenenţa la identitatea culturală română (04. Declaratie privind apartenenta la identitatea culturala romana), completată și semnată de către reprezentantul legal al solicitantului sau de persoana împuternicită de acesta;declaraţie cu privire la prelucrarea şi transmiterea datelor cu caracter personal (06. Declaratie cu privire la prelucrarea si transmiterea datelor cu caracter personal);extras de cont;documente specifice, în funcție de natura activităților derulate în proiect, conform (13. Documente necesare pentru proiecte specifice);dovada contribuţiei financiare proprii, care poate fi reprezentată și de aport în natură cuantificabil.

Vezi GHIDUL complet de finanțare nerambursabilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel