Veste bună pentru românii care muncesc în străinătate: Își pot recupera mii de euro din taxe

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românii care muncesc în străinătate pot să își recupereze mii de euro din taxele plătite în țările în care au lucrat. Procedura e diferită de la caz la caz, în funcție de țara în care s-a prestat activitatea.

Este posibil să începi demersurile imediat după 1 ianuarie pentru recuperarea taxelor plătite în străinătate. Cu toate acestea, compania RT TAX spune că mulți români care au lucrat peste hotare, datorită lipsei de informare sau a unor mituri derutante, amână recuperarea legală a acestor sume.

"Odată cu începerea noului an calendaristic, în multe țări începe și anul fiscal. Asta înseamnă că începând cu 1 Ianuarie este posibil să vă completați cererile pentru recuperarea taxelor plătite în plus în țara în care ați lucrat. Veniturile realizate într-o țară străină sunt supuse taxării, aceste taxe depinzând de mai mulți factori, cum ar fi sumele câștigate, perioada muncită, sistemul de impozitare din țara respectivă sau alți factori.

Potrivit calculelor noastre, din totalul sumei generate de un muncitor, aproximativ 42% sunt reținute sub forma diferitelor taxe. Este posibil să recuperăm integral sau parțial sumele plătite în plus", precizează Zsoldos Szabolcs, Manager RT TAX România, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel