Varianta Omicron va deveni dominantă la Londra în 48 de ore

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul britanic al Sănătății a anunțat că varianta Omicron va deveni dominantă la Londra în următoarele 48 de ore. 

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte rapid şi va deveni dominantă la Londra în următoarele 48 de ore, a atenţionat luni ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, transmite Reuters, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

''Nicio variantă de COVID-19 nu s-a răspândit atât de repede'', a spus Sajid Javid în faţa parlamentului britanic.

''În timp ce Omicron reprezintă 20% din cazurile (de COVID-19) în Anglia, la Londra a urcat la peste 44% şi ne aşteptăm să devină varianta dominantă în capitală în următoarele 48 de ore'', a avertizat oficialul din Marea Britanie.

Omicron se răspândeşte într-un ”ritm fenomenal”



Într-o declaraţie anterioară, el a subliniat că varianta Omicron se răspândeşte într-un ''ritm fenomenal'', astfel că ''numărul infectărilor se dublează la fiecare două sau trei zile'', iar pentru combaterea acesteia schema de vaccinare anti-COVID-19 din două doze este insuficientă, fiind necesară administrarea dozei ''booster''.

Marea Britanie a anunţat luni primul deces provocat de varianta Omicron, iar guvernul condus de Boris Johnson a elaborat un ''plan B'' cu măsuri ce cuprind restricţii prin care încearcă să câştige timp în faţa progresiei acestei variante, plan care va fi supus marţi votului parlamentului.

Boris Johnson: „Cel puțin un pacient infectat cu varianta Omicron a murit”

 

Cel puțin un pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 a murit, a anunțat premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Prim-ministrul britanic a făcut anunțul în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din vestul Londrei.

„Din păcate, da, Omicron provoacă spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient confirmat cu Omicron a murit”, a declarat Boris Johnson, potrivit Sky News.

Premierul britanic a mai spus că protecția față de noua variantă o asigură doza trei a vaccinului. Confirmarea făcută de premier vine după ce un oficial britanic a declarat presei că „în jur de 10 persoane sunt în spitalele din UK fiind infectate cu Omicron”.

Citește mai multe aici!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel