Validarea Adinei Florea la Şefia Secţiei Speciale, discutată azi de CSM

Andreea Cosma / 24 iun 2019, 08:41 Salveaza PDF Comentarii

Plenul CSM are, luni, pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obţinut punctajul cel mai mare.

"Validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai - 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie", este al 14-lea punct de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Mediafax.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 9.30.

Citeşte şi: Ana Birchall: "Mi-au dat LACRIMILE! Îmi cer scuze eu!"

Iniţial, acest punct trebuia discutat săptămâna trecută (joi), însă şedinţa de plen nu a mai avut loc, deoarece nu a fost întrunit cvorumul.

Ulterior, Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a transmis public că a anunţat conducerea CSM că nu a putut participa la plen deoarece tot atunci aveau loc activităţi la Guvern.

Citeşte şi: Tensiuni între Ana Birchall şi şefa CSM, Lia Savonea: "I-am comunicat că sunt în imposibilitatea de a mă prezenta"

Procurorii Adina Florea şi Sorin Iasinovschi au susţinut, săptămâna trecută, interviurile în faţa comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de procuror-şef a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, în timp ce Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat.

Potrivit ordinii soluţionate, Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj, de 9,86, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 şi de Bogdan Pîrlog, care a obţinut 3,25.

Potrivit regulamnetului, rezultatele sunt definitive şi nu pot fi contestate.

Citeşte şi: SURSE. Raport devastator de la GRECO. Se cere desfiinţarea Secţiei Speciale: "O anomalie a sistemului judiciar"

Interviurile au avut loc în contextul în care funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curţii Constituţionale Române.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

25 aug 2019, 18:24 in Știri
Horoscop, luni, 26 august 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26