Tensiuni între Ana Birchall şi şefa CSM, Lia Savonea: "I-am comunicat că sunt în imposibilitatea de a mă prezenta"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Ana Birchall
Ana Birchall

Secţia specială de investigare a magistraţilor stârneşte noi controverse, de data aceasta între Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe tema şedinţei de plen a CSM, în care se discuta validarea Adinei Florea la şefia instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat la Antena 3 că nu a boicotat şedinţa plenului CSM, ci a fost "în imposibilitate" de a se prezenta din cauza agendei încărcate şi îi reproşează şefei CSM, Lia Savonea, că nu a programat şedinţa în funcţie de programul ministrului, având în vedere că i-a transmis acesteia o adresă în care o înştiinţa despre acest lucru.

"Eu am primit convocarea marți seara. Ziua de ședință de guvern e una foarte plină pentru Ministerul Justiției. Eu am avut discuții cu doamna Savonea în ultimele săptămâni prin care am rugat-o să stabilească o zi pe săptămână câna are loc plenul CSM tocmai pentru că doresc să particip. Și am fost asigurată că se va întâmpla acest lucru. Convocarea pentru ședința de astăzi de plen a avut loc marți după-amiază. Eu i-am comunicat și verbal secretarului general al CSM că sunt în imposibilitatea de a mă prezenta și i-am și scris politicos, lucru care am înțeles că a fost salutat și apreciat. E o situație strict obiectivă și eu regret că acest lucru a generat o dezbatere, care nu are la bază nimic din ceea ce s-a întâmplat în realitate"; a declarat Ana Birchall, la Antena 3.

Şedinţa plenului CSM a fost amânată din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel