Val de nemulțumiri în Italia, după ce alocația pentru un singur copil a fost tăiată pentru familiile monoparentale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Din ce în ce mai mulți părinți singuri raportează o reducere a alocației pentru un singur copil din cauza unei erori în procedura de plată. Așa cum este scrisă norma, creșterea pentru cei care lucrează este valabilă doar pentru familiile biparentale, nu și pentru părinții singuri.

Alocația unică a fost redusă pentru familiile monoparentale. Oricare ar fi cazul, de la persoane singure la văduvi.

În ultimele săptămâni, tot mai multe persoane care beneficiază de măsura de susținere a veniturilor celor cu copii în întreținere s-au trezit cu un avertisment din partea Agenției de asigurări sociale: pentru familiile monoparentale, majorarea nu există din cauza unei erori la completarea cererilor. Prin urmare, în perioada martie 2022-octombrie 2022 - pentru cei care au solicitat sprijin din prima zi - alocațiile au fost majorate cu 30 de euro pe lună.

Val de nemulțumiri în Italia, după ce alocația pentru un singur copil a fost tăiată pentru familiile monoparentale

 

Conducerea INPS a clarificat și mai mult acest aspect: majorarea pentru muncă a fost mai întâi acordată și apoi eliminată din cauza unei erori de procedură la plăți. Regula prevede că ambii părinți trebuie să muncească pentru a primi prima - într-o familie cu doi părinți - deoarece a fost concepută ca un stimulent pentru a se asigura că nu se întâmplă ca unul dintre ei să înceteze să mai lucreze. Prin urmare, în regulament și în raportul tehnic, este foarte clar că nu este vorba de o creștere pentru toți părinții care lucrează, ci există un anumit raport.

Acum se recuperează sumele atribuite necuvenit, după care cecul va crește până la pragul corect, mai precizează Inps pentur FanPage.it. Pe scurt, oricât de absurdă ar fi situația, familiile monoparentale au primit această majorare de 30 de euro pe lună fără a avea dreptul la ea. Pentru că, așa cum este concepută regula, în cazul în care există un singur părinte care lucrează, nu se creează circumstanța de a accesa stimulentul. Chiar dacă un al doilea părinte - din orice motiv - nu este prezent.

Cazul a fost ridicat în ultimele săptămâni de mai mulți părinți singuri care și-au spus povestea în presa națională. Asociația Smallfamilies se ocupă de colectarea tuturor rapoartelor. Din punctul lor de vedere, într-o situație deja penalizatoare din punct de vedere financiar, corecția făcută de Inps a părut mai degrabă o bătaie de joc decât orice altceva. S-au trimis scrisori și președintelui Mattarella și se solicită oprirea imediată a recuperării sumelor încasate în mod necuvenit - din punctul de vedere al agenției de asigurări sociale - în ultimele luni și începerea imediată a unei etape de modificare care să permită și familiilor monoparentale să aibă acces la această majorare.

Cum s-ar putea schimba alocația unică odată cu guvernul Meloni

 

Guvernul Meloni ar putea totuși interveni în privința alocației unice, indiferent de acest caz: "Este o măsură bună pentru că depășește măsurile punctuale", a declarat acum câteva zile ministrul pentru natalitate, familie și egalitate de șanse, Eugenia Roccella, "o vom menține și o vom aplica, dar trebuie corectată și vom discuta cu familiile despre corecții în vederea observatorului pentru alocația unică convocat pentru 29 noiembrie".

Și, cine știe, aceasta poate fi o ocazie de a sublinia această distorsiune în ceea ce privește stimulentul pentru părinții care lucrează. "În următorul exercițiu financiar va avea loc o corecție a alocației unice pentru familiile numeroase", a anunțat Roccella: "Desigur, ar fi fost mai ușor dacă guvernul precedent nu ar fi transferat la dl de ajutor cele 630 de milioane de euro avansate de cererile pentru alocația unică, care au fost mai puține decât se așteptau.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel