Val de căldură în Marea Britanie: Începe o alertă de caniculă în toată Anglia

Alexandra Curtache |
Data publicării:

O alertă de căldură și sănătate va intra în vigoare în Anglia astăzi, temperaturile urmând să ajungă până la 35C în unele zone în această săptămână.

Este a doua alertă emisă în ultimele săptămâni, după ce, în iulie, în urma căldurii extreme, Marea Britanie a depășit pentru prima dată 40C.

Met Office a declarat că, deși condițiile vor fi sub aceste maxime record, acest val de căldură ar putea dura mai mult timp.

Mai multe zone din Marea Britanie se confruntă, de asemenea, cu interdicții privind furtunurile de apă, pe fondul condițiilor foarte uscate, în timp ce echipele de pompieri avertizează asupra incendiilor de vegetație.

Avertizarea de căldură de nivel trei emisă de Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) acoperă sudul și centrul Angliei de marți la prânz până sâmbătă la ora 18:00 BST.

Alerta de culoare chihlimbar "necesită ca serviciile sociale și de sănătate să vizeze acțiuni specifice pentru grupurile cu risc ridicat", dar este cu o treaptă mai mică decât cea mai gravă avertizare de nivel patru, de culoare roșie, emisă în timpul valului de căldură de luna trecută.

 

O alertă galbenă de nivel doi va fi în vigoare în nordul Angliei pentru aceeași perioadă

 

Meteorologul Tom Morgan, de la Met Office, a declarat că în această săptămână se va dezvolta un "val de căldură destul de răspândit" în Marea Britanie, iar vârful temperaturilor va fi probabil vineri sau sâmbătă.

Temperaturile vor crește de la 28C sau 29C marți și vor ajunge la valori scăzute până la 30C începând de joi, a spus Morgan.

"Se pare că va fi o perioadă prelungită de vreme uscată și, evident, este o veste proastă pentru sudul Angliei, unde niște ploi ar fi foarte utile acum", spune meteorologul conform BBC.

El a adăugat că West Midlands și West Country ar putea înregistra cele mai ridicate temperaturi, cu un maxim de aproximativ 35C, dar acest lucru este incert.

 

Persoanele vulnerabile trebuie să se asigure că se hidratează

 

Dr. Agostinho Sousa de la UKHSA a subliniat că este important să se asigure că persoanele vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă care locuiesc singure și orice persoană cu afecțiuni de sănătate subiacente, sunt "pregătite pentru a face față în timpul vremii calde".

"Cel mai important sfat este să se asigure că se hidratează, că se mențin răcoroase și că iau măsuri pentru a preveni supraîncălzirea locuințelor lor", a adăugat el.

Un val de căldură este definit ca fiind temperaturile peste medie atinse timp de trei zile sau mai mult. Valurile de căldură sunt din ce în ce mai probabile și mai extreme din cauza schimbărilor climatice provocate de om.

 

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale

 

Potrivit Grupului interguvernamental de experți în schimbări climatice al ONU, organismul științific al ONU, trăim în cea mai fierbinte perioadă din ultimii 125.000 de ani.

Potrivit Met Office, Anglia a avut cea mai secetoasă lună iulie din 1935, în timp ce sud-estul și centrul sudului Angliei au avut cea mai secetoasă lună de la începutul înregistrărilor, în 1836.

Între începutul acestui an și 6 august, sud-estul a înregistrat 144 de zile cu o medie de precipitații mai mică de 0,5 mm. Dintre acestea, în 57 nu a plouat deloc.

Au existat apeluri pentru introducerea mai multor interdicții privind furtunurile de apă, inclusiv din partea secretarului pentru mediu, George Eustice, care a îndemnat companiile de apă să ia măsuri duminică.

 

Sfaturi pentru a vă menține în siguranță și la răcoare

 

1. Beți apă și consumați alimente cu un conținut ridicat de apă
2. Purtați haine largi, din materiale respirabile și o pălărie.
3. Stați la umbră și limitați călătoriile și exercițiile fizice
4. Folosiți ventilatoare, gheață și dușuri reci pentru a vă reduce temperatura corpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel