Vacanţă de vară ''Made in Italy'', propunerea guvernului italian

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a încurajat italienii, dar şi turiştii străini, să-şi petreacă vacanţa de vară în Italia, în cadrul unui interviu apărut miercuri în cotidianul Il Messaggero, potrivit AFP.

"Investim foarte mult în turismul intern întrucât va fi o vară de vacanţe în Italia", a declarat Dario Franceschini (membru al Partidului Democrat, centru-stânga), care a precizat totodată că guvernul lucrează şi la un plan de măsuri pentru revenirea turiştilor străini în peninsulă.

"Îmi imaginez, din păcate, că turismul internaţional va înregistra o scădere puternică în această vară. Atât intrările, cât şi ieşirile'', a precizat oficialul, încurajându-şi în acelaşi timp compatrioţii să susţină sectorul turistic aflat în dificultate petrecându-şi concediile în ţară.

Ministrul a insistat asupra necesităţii aplicării aceloraşi protocoale şi norme de protecţie în domeniul sănătăţii pe tot teritoriul Europei, astfel încât cetăţenii din diferite ţări ale Uniunii Europene să poată circula liber. La acest capitol, ministrul subliniază că va conlucra în special cu Germania ''ţară din care provine cel mai mare număr de turişti care vizitează Italia''.

"Dar despre ce fel de turism este vorba dacă, spre exemplu, doar unii dintre noi vor putea probabil mânca la un restaurant sau la o pizzerie?", se întreabă Franceschini, care vrea de asemenea să facă ''tot posibilul pentru a creşte numărul meselor la terase''.

Trebuie ''susţinute afacerile din domeniul turistic şi să fie oferit un stimulent familiilor aflate sub un anumit nivel al veniturilor şi care au copii în întreţinere, o sumă pe care o vor putea cheltui în structurile de cazare din ţară'', a adăugat ministrul, care spune că nu doreşte să cuantifice aceste măsuri ''până când nu va exista o reglementare legală''.

Acesta a precizat că poartă discuţii cu comitetul ştiinţific care consiliază guvernul pe perioada pandemiei în legătură cu ''criteriile de securitate pentru deschiderea progresivă a tuturor domeniilor de competenţă ale ministerului său, de la unităţi balneare la teatre, dar şi muzee, cinematografe, platouri de filmare''.

Obiectivul guvernului este redeschiderea muzeelor şi parcurilor arheologice, începând cu 18 mai ''în aceeaşi manieră ca şi supermarketurile: cu păstrarea unei anumite distanţe între persoane, măşti şi intrări decalate''

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel