"Va fi împușcat de propriile gărzi": Arestovici explică de ce Putin nu va îndrăzni să lanseze un atac nuclear

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a exlicat de ce crede că Putin nu va îndrăzni să lanseze un atac nuclear. El a arătat de ce Kremlinul nu este pregătit ca Rusia să ardă în flăcările unui război nuclear.

Oleksi Arestovici, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că autoritățile ruse nu vor pune țara în pragul unei amenințări de război nuclear. Arestovici a exclus un atac nuclear al Rusiei și a explicat de ce Putin nu ar merge în această direcție.

Arestovici a povestit acest lucru într-un interviu acordat BBC: "Așadar, cei care s-au temut să declare o mobilizare generală vor pune Rusia pe punctul de a amenința cu un război nuclear?" Arestovici a exclus această variantă, răspunzând la o întrebare privind probabilitatea utilizării armelor nucleare.

În același timp, intervievatorul a amintit fraza lui Putin potrivit căreia un șobolan încolțit se aruncă de trei ori mai aprig, iar Arestovici a răspuns: "Dar el nu este un astfel de șobolan". 

"Va fi împușcat de propriile gărzi"

 

"Acesta este un om care își face o manichiură frumoasă, care stă la 20 de metri distanță de interlocutorul său și se teme de orice, care construiește palate și iahturi și are amante pentru a nu muri în flăcările unui război nuclear. Oamenii care se tem să declare o mobilizare generală pentru că situația socială din Rusia s-ar putea schimba în mod imprevizibil nu îi vor pune niciodată pe cei cărora le este frică să le dea mitraliere sub amenințarea unui război nuclear", a spus el.

"Ar fi împușcat de propriile gărzi într-un astfel de caz - o probabilitate foarte mare", a spus Arestovici.

În plus, consilierul șefului PO a calificat drept "nimic" din punct de vedere militar probabilul atac chimic. Arestovici a remarcat că a fost eficientă doar în Primul Război Mondial, deoarece nimeni nu știa cum să se ocupe de ea.

Arestovici explică de ce Putin nu va îndrăzni să lanseze un atac nuclear

 

Am dori să subliniem că amenințările "nucleare" ale Rusiei s-au intensificat după eșecurile notabile ale Rusiei în operațiunile de luptă împotriva Ucrainei.

La 22 martie, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, le-a reamintit jurnaliștilor americani conceptul de securitate națională al țării, care permite utilizarea armelor nucleare dacă existența statului este amenințată.

În urmă cu câteva zile, un diplomat rus de la ONU a declarat deja public că Rusia este pregătită să folosească arme de distrugere în masă dacă va fi "provocată de NATO".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel