Ursula von der Leyen, îngrijorată de varianta Delta: Este mult mai transmisibilă și vedem că ratele de infectare cresc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ursula_von_der_leyen
ursula_von_der_leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a solicitat europenilor să se vaccineze împotriva COVID-19, în contextul răspândirii tulpinii Delta în mai multe țări europene.

''Suntem îngrijoraţi în legătură cu varianta Delta. Vedem că noua variantă Delta este mult mai transmisibilă decât celelalte şi că ratele de infectare cresc. Știm că ele vor creşte'', a afirmat şefa executivului comunitar, vineri, în timpul unei vizite în Lituania.

Ea a adăugat că ''vestea bună'' este aceea că vaccinurile anti-COVID-19 existente sunt eficiente împotriva variantei mai contagioase Delta. ''Gravitatea infectării poate fi redusă prin vaccinare şi măsuri de igienă. Eu pot doar să cer fiecărei persoane care nu a folosit ocazia de a se vaccina să o facă'', a accentuat şefa Comisiei Europene, scrie Agerpres.

Varianta Delta a coronavirusului a fost semnalată prima dată în India şi se răspândeşte rapid în numeroase ţări, fiind mai contagioasă decât celelalte variante cunoscute. În Europa, cea mai gravă situație este în Regatul Unit, unde varianta Delta este dominantă deja de mai multe săptămâni, eliminând varianta dominantă anterioară, Alfa, cunoscută și ca varianta britanică în trecut. Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit. De asemenea, Delta a devenit dominantă și în Portugalia și Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel