Unul dintre cei mai căutați infractori din Londra, arestat în Moldova. Reușise să evadeze și din Turcia

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un lider important al bandei din nordul Londrei, Tottenham Turks, a fost arestat în Moldova după ce a fugit din închisoarea din Turcia, a anunțat poliția metropolitană, citată de BBC.

Izzet Eren a fost încarcerat pentru 21 de ani în 2015 pentru infracțiuni cu arme de foc și, în timp ce își ispășea pedeapsa, a fost transferat într-o închisoare din Turcia, în august 2019.

Eren a fugit din acea închisoare o lună mai târziu.

Comandantul Fiona Mallen a declarat că procedurile de extrădare erau în curs de desfășurare după ce Eren a fost arestat, joi, la Chișinău, capitala Republicii Moldova.

Aceasta a a spus: „Nu am avut timp să mă întorc: „Echipa de urmărire generală a poliției metropolitane pentru infracțiuni grave lucrează non-stop pentru a urmări cei mai căutați infractori. În acest caz, a fost lansată o investigație extrem de complexă pentru a stabili unde se află Eren, fiind exploatată o gamă largă de oportunități de investigație și de informații sensibile”, potrivit MET.

Eren, unul dintre "interlopii" cei mai de temuți din Londra

 

Eren a fost prins în octombrie 2015 având asupra sa un pistol încărcat și o mitralieră în nordul Londrei, în timp ce se presupune că se îndrepta să efectueze un schimb de focuri.

În timp ce era transferat de la închisoare la Wood Green Crown Court, două luni mai târziu, s-a încercat evacuarea lui Eren din duba închisorii. Poliția a reușit să zădărnicească complotul, dar l-a împușcat pe Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani.

Anul trecut, în timpul unei anchete privind împușcarea mortală a lui Baker, o notă informativă a poliției metropolitane făcută publică a prezentat ceea ce credeau ofițerii despre trecutul lui Eren.

Ofițerii l-au descris pe Eren ca fiind „un membru important al unei grupări criminale turcești” și au declarat că, la momentul morții lui Baker, acesta „se întorsese în Marea Britanie încălcând un ordin de deportare, după ce fusese condamnat pentru infracțiuni de trafic de droguri”.

Banda, cunoscută sub numele de „Tottenham Turks”, avea o dispută de lungă durată cu rivalii de la Hackney Turks, a declarat poliția.

Aceștia au adăugat că în această dispută au avut loc numeroase împușcături și crime începând cu 2009, atât în Londra, cât și în Turcia.

„Izzet Eren este căutat în Turcia pentru crimă”, se arată în document, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel