Unire cu Basarabia. Inițiativa de modificare a Constituției, avizată favorabil

Narcis Popa |
Data publicării:

Inițiativa de modificare a Constituției demarată de unioniști a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României.

"Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală," se arată într-un comunicat remis de Acțiunea 2012. 

„Conștienți că fiii și nepoții noștri trebuie să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european și prosper, hotărâți să edificăm procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală și de drept internațional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale pașnică, liber consimțită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea și mulțumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituție", este preambulul pentru Constituția României propus de Alianța pentru Centenar.

„Este un nou pas înainte făcut de mișcarea pentru unificarea malurilor de Prut. Mulțumesc mult juriștilor care ne-au ajutat să elaborăm corect preambulul. E timpul să insistăm în colectarea semnăturilor peste tot în lume odată cu publicarea în Monitorul Oficial și să insistăm ca prevederea să treacă rapid ceilalți pași legali acum, în Anul Centenarului", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
Până în prezent au fost strânse peste 80.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care și le-au propus să le colecteze organizatorii. Odată cu avizul favorabil, grupuri de inițiativă de strângere a semnăturilor se vor forma în fiecare localitate. Mai multe detalii despre campanie pot fi aflate la adresa https://www.semnez.eu/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel