Ungaria. Români prinși într-un microbuz cu numere false de înmatriculare, tractat de un autoturism cu același regim

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi bărbați români care tractau un microbuz cu numărul de înmatriculare al altei mașini pe autostrada M5, au ajuns în arest. Inițial cei doi au spus că una dintre mașini s-a defectat pe autostradă și de aceea a trebuit să fie remorcată, dar la verificări ulterioare, au fost descoperite alte falsuri în acte.

În urma sesizării unui cetățean, polițiștii din cadrul Subdiviziunii Autostrăzi a Inspectoratului de Poliție Județean Bács-Kiskun au verifica, pe autostrada M5, un autovehicul înmatriculat în România, care tracta o dubiță - de asemenea înmatriculată în România - dinspre Budapesta spre Szeged, se arată într-un comunicat al poliției.

Poliția a precizat că, în timpul operațiunii, a reieșit că, după ce unul dintre autoturisme a avut o problemă tehnică pe autostradă, au început să tracteze, dar nu au luat-o pe primul drum de ieșire, ci au vrut să ajungă la frontiera cu România.

De asemenea, poliția a constatat că numerele de înmatriculare nu aparțineau mașinilor și că nu erau înmatriculate cu același număr. S-a dovedit că mașinile fuseseră cumpărate din Europa de Vest, dar nu au vrut să plătească transportul, așa că au luat plăcuțele de înmatriculare de la alte două mașini din România pe care le-au aplicat microbuzului și autoturismului cu care îl tractau.

Cei doi șoferi au fost trimiși în judecată la secția de poliție din Kecskemét pentru folosirea abuzivă a unui semn unic de identificare. În plus, unul dintre bărbații români a fost acuzat de tractare neregulamentară, în timp ce partenerul său a fost acuzat de o infracțiune pentru că nu avea permis de conducere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel