Ungaria. Record de infecții COVID. Aproape 4.000 de cazuri noi, în 24 de ore. Guvernul vrea să reintroducă noi restricții 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_19
pacienti_covid_19

Autoritățile ungare au raportat, marț,i un număr record de 3.989 de contagieri cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. De asemene, 84 de persoane, majoritatea vârstnici cu comorbidități, au fost răpuse de COVID-19 în același interval de timp, transmit Reuters și Daily News Hungary.

Numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în țara vecină de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 86.769, dintre acestea 63.940 fiind infecții active. Bilanțul fatalităților a crescut la 1.973 de persoane în timp ce 20.856 s-au vindecat de COVID-19. Numărul persoanelor internate cu coronavirusul în spitale a crescut la 4.767 comparativ cu 4,417 spitalizate luni. 348 din pacienți sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Controalele la graniță și restricțiile la intrarea în țară rămân în vigoare iar cetățenilor li s-a cerut să evite participarea la adunări majore. Purtatul măștii de protecție este obligatorie în magazine, mijloacele de transport în comun, cinematografe, sălile de teatru, centrele comerciale, unitățile de îngrijire medicală și cele de asistență socială.

 

Masca, obligatorie în toate unitățile 



Începând de luni, purtarea măștii va fi obligatorie și în toate unitățile de divertisment, cele care oferă servicii de catering, restaurante și la evenimentele sportive. De asemenea este în vigoare o interdicție de a vizita spitalele și centrele de îngrijire ale bătrânilor.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban analizează de asemenea reintroducerea restricțiilor impuse în timpul primului val al pandemiei din primăvară, potrivit Daily News Hungary. Cele mai multe infecții sunt înregistrate în Budapesta (22,269), județul Pesta (10,748) și județele Borsod-Abaúj-Zemplén (5,582), Győr-Moson-Sopron (5,557), Szabolcs-Szatmár-Bereg (4,643) și Hajdú-Bihar (4,432).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel