Unde votează românii din Suedia la alegerile prezidențiale. Lista COMPLETĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Lista secțiilor de votare din Suedia la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. 

"Lista secțiilor de votare din Suedia la alegerile pentru Președintele României din noiembrie 2019
Data: 08.10.2019

În continuarea anunțurilor Ambasadei României în Suedia privind organizarea, în luna noiembrie 2019, a alegerilor pentru Președintele României, vă informăm că Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printre altele, propunerile pentru înființarea a șapte secții de votare în Suedia. Prin urmare, secțiile de votare din Suedia vor fi deschise la următoarele adrese:

Stockholm:
Secțiile 416 și 417, Ambasada: Östermalmsgatan 36, Stockholm.

Secția 418, Institutul Cultural Român:Skeppsbron 20, Stockholm.

Göteborg:
Secția 419 :Norra Hamngatan 14, Göteborg.

Malmö:
Secția 420: Elite Plaza Hotel, Gustav Adolfs torg 49, sala Gripen, Malmö.

Sölvesborg:
Secția 421 : Tredenborgsvägen 16, Sölvesborg.

Uppsala:
Secția 422 :Eva Lagerwalls Väg 1C, Flygel 13, Uppsala.

Readucem în atenția cetățenilor români din Suedia interesați de participarea la scrutinul pentru alegerea Președintelui României, din noiembrie 2019, faptul că, în premieră pentru legislația electorală aplicabilă, cu scopul de a facilita accesul la vot, votarea în străinătate se desfășoară pe parcursul următoarelor zile și intervale orare:

Vineri, 8 noiembrie 2019,între orele 12.00- 21.00.
Sâmbătă, 9 noiembrie 2019,între orele 07.00 -21.00.
Duminică, 10 noiembrie 2019,între orele 07.00 -21.00.
Aceleași intervale orare vor fi valabile și în cazul organizării unui al doilea tur de scrutin, programat să aibă loc, dacă va fi necesar, cu două săptămâni după prima zi a primului tur (mai precis, în perioada 22-24 noiembrie 2019).

Adresăm un apel alegătorilor ca să utilizeze oportunitatea posibilității de vot și în zilele de vineri și de sâmbătă, pentru a evita aglomerația în ultima zi de votare!

Informații suplimentare:

Cu referire la numărul și localizarea secțiilor de vot din Suedia, reamintim că alegătorii români interesați au beneficiat, în perioada 28 iulie - 15 septembrie 2019, de posibilitatea înscrierii ca alegător la secție în străinătate, numărul minim pentru înființarea unei secții de votare fiind de 100 de solicitări. Pentru Suedia, informăm că pragul de 100 de cereri a fost depășit doar pentru regiunea Stockholm. De asemenea, informăm că un număr de 579 de alegători din Suedia au optat pentru votul prin corespondență.

Totodată, ambasada a desfășurat un amplu proces de informare și consultare deschisă cu membrii comunității românești din Suedia. Adresăm mulțumiri tuturor celor care au răspuns apelurilor ambasadei și mai ales celor care și-au oferit sprijinul concret în susținerea înființării și funcționării secțiilor de votare menționate", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Suediei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel