Unde își petrec românii Paștele și care sunt prețurile anului 2023. Un cuplu a plătit 46.800 de euro pentru vacanță

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Unde își petrec românii Paștele și care sunt prețurile anului 2023. Un cuplu a plătit 46.800 de euro pentru vacanța  / Foto: Unsplash
Unde își petrec românii Paștele și care sunt prețurile anului 2023. Un cuplu a plătit 46.800 de euro pentru vacanța / Foto: Unsplash

În acest an, românii care intenționează să călătorească în timpul sărbătorilor de Paște cheltuiesc sume cu 20-30% mai mari decât anul trecut. Un cuplu și-a ales pentru vacanța de Paște una dintre cele mai scumpe locații, pentru care a plătit 46.800 de euro.

O majoritate de 80% dintre oameni aleg destinații în străinătate, cum ar fi Dubai, Grecia, Spania, Turcia sau Maldive, unde costul unui sejur poate varia de la 500 de euro până la câteva mii de euro.

Însă un cuplu și-a rezervat un sejur de 11 nopți la un hotel de cinci stele din Los Angeles, plătind nu mai puțin de 46.800 de euro pentru cazare, zbor cu clasa întâi și transfer cu limuzina inclus.

 

Unde își petrec românii sărbătorile Pascale

 

În ceea ce privește românii care au optat să rămână în țară, destinațiile lor preferate au fost Bucovina, Delta Dunării și Poiana Brașov, cu pachete de vacanță disponibile începând de la 200 de euro și ajungând la 10.000 de euro sau chiar mai mult.

Potrivit analizei efectuate de Nordis Travel asupra rezervărilor pentru perioada sărbătorilor de Paște, majoritatea românilor care nu petrec aceste sărbători acasă au ales să călătorească în străinătate.

Dubai ocupă primul loc în topul acestor destinații, cu o pondere de 35%, iar prețul biletelor de avion variază între 800 și 1.200 de euro, în funcție de momentul achiziționării lor.

Pe locul doi în topul destinațiilor preferate de românii care călătoresc în timpul sărbătorilor de Paște se află Grecia (25%), unde pachetele turistice încep de la 500 de euro de persoană pentru patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse, inclusiv masa festivă de Paște. Majoritatea turiștilor preferă să călătorească cu mașina personală.

Spania (10%) este o altă destinație favorită, Barcelona fiind "vedeta". Pachetele turistice pentru această destinație încep de la 800 de euro de persoană pentru transport cu avionul și patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse.

Alte destinații preferate de turiștii care au ales să plece în vacanța de Paște prin intermediul Nordis Travel includ Turcia, Israel, Maldive, Egipt și Cipru.

 

Care sunt tendințele turismului din acest an în România

 

În ceea ce privește destinațiile locale din România, cele mai căutate sunt în Bucovina, Valea Prahovei și Delta Dunării. Cea mai scumpă vacanță de Paște în România a fost achitată de un grup de 22 de persoane care a închiriat un conac la munte cu 11 camere. Pentru trei nopți de cazare și masa festivă de Paște, al cărei meniu a fost stabilit împreună cu bucătarul locației, grupul a plătit 15.000 de euro.

Bucovina este o destinație preferată de iubitorii de tradiții care doresc să petreacă Paștele alături de familie, într-o atmosferă liniștită și plină de pace. Pachetele turistice pentru această destinație încep de la 1.500 lei de persoană, pentru un sejur de patru nopți de cazare, care include toate mesele și masa festivă de Paște. 

Hotelierii din Delta Dunării au pregătit oferte speciale pentru Sărbătorile Pascale. Pachetele turistice încep de la 1.700 lei de persoană, pentru un sejur de patru nopți de cazare, cu toate mesele incluse și masa festivă în ziua de Paști. Turiștii vor avea ocazia să experimenteze un peisaj deosebit în timpul plimbărilor pe canale și lacuri, deoarece aceasta este perioada în care apar păsările migratoare și primele plante acvatice, cum ar fi irișii, stuful sau papura.

Pentru Valea Prahovei în perioada sărbătorilor de Paște, turiștii pot alege un pachet care include trei nopți de cazare cu mic dejun și prânz festiv de Paște, cu tarife care pornesc de la 1.000 lei de persoană, conform Wall-Street.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel