O turistă aflată în vacanță în străinătate a fost taxată cu aproximativ 27.000 de euro pentru o cursă cu Uber

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O turistă aflată în vacanță în străinătate a fost taxată cu aproximativ 27.000 de euro pentru o cursă cu Uber / Foto: Tiktok
O turistă aflată în vacanță în străinătate a fost taxată cu aproximativ 27.000 de euro pentru o cursă cu Uber / Foto: Tiktok

Un TikToker a făcut publică povestea sa de necrezut. Aceasta a fost taxată cu aproximativ 27.000 de euro (23,000 de lire sterline) pentru o singură cursă Uber în Costa Rica, iar situația pare că nu are rezolvare.

Dominique, care se afla în Costa Rica, a decis să ia un Uber, dar a avut parte de un moment neașteptat când și-a verificat contul bancar a doua zi dimineața. Suma cu care a fost taxată pentru călătoria cu Uberul era uluitoare, iar ea a fost șocată de această descoperire.

Într-un videoclip postat pe TikTok sub numele de utilizator @dominique.xo.xo, tânăra explică faptul că a călătorit în multe țări și niciodată nu a avut o astfel de problemă. Ea împărtășește: "Am decis să iau un Uber, totul era în regulă, dar când mi-am verificat contul bancar a doua zi dimineața, am realizat că am fost taxat în dolari americani, nu în moneda costaricană. De aceea am fost taxat cu 29.994 USD echivalentul a 26.846 de euro.

 

Turistă jecmănită de un Uber din Costa Rica

 

Această descoperire a declanșat o mare panică în interiorul turistei. Disperată să rezolve situația cât mai repede și să-și continue vacanța, Dominique a contactat banca sa pentru a găsi o soluție. Cu toate acestea, i s-a spus că este vina sa pentru că a activat notificarea de călătorie pe cardul său.

Frustrată de răspunsul primit de la bancă, Dominique a contactat serviciul de asistență pentru clienți al Uber, dar aceștia au aruncat vina pe bancă și i-au cerut să verifice de ce nu a fost convertită suma în moneda corectă sau taxată corespunzător.

 

@dominique.xo.xo Trying not to let this ruin the remainder of my trip, but…. Yes! @Uber charged me $29,994 for a single ride! Correct conversion should have been $54, but was charged 600% more. Contacted Uber: They replied w/ “Do not worry”, but did not provide any further assistance ???? I cannot find a customer service number anywhere. They have ignored my messages & I have only received pre-generated messages. Yes, I contacted my financial institution @Altura Credit Union immediately. They said there is nothing they can do about it at the moment as I have to wait another 4 days for the amount to possibly convert to the correct amount. Cannot believe they allowed a payment of this amount to process. Failed security measures & negligence. So now I am on a trip out of the county with no way to access my funds ???? Pray for me ???????? Just trying to enjoy my vacation ???? ##emotionaldamage##horrorstory##uberscam##uber##fyp##viral##travelhorrorstory##wtf##traveltiktok ♬ Song Oh no oh no oh no no no - Hip Hop

 

Banca și compania Uber aruncă vina una pe cealaltă

 

În timp ce banca și Uber se acuzau reciproc, Dominique a rămas blocată în mijlocul acestui conflict, fiind plecată din țară și neavând acces la banii ei. Vacanța sa a fost practic pusă în așteptare.

În cele din urmă, Dominique a apelat la ajutorul Twitter, unde Uber i-a cerut numărul de telefon și i-a promis că o persoană din companie o va contacta. Cu toate acestea, de la această interacțiune au trecut patru zile și încă nu a primit niciun răspuns.

Această poveste uluitoare pune în evidență importanța verificării atente a detaliilor financiare și a comunicării clare între clienți și companii. Pentru Dominique, această experiență neplăcută a devenit o provocare majoră în timpul vacanței sale, demonstrând că, uneori, chiar și cele mai mici decizii pot avea consecințe financiare importante.

 

@dominique.xo.xo Replying to @user485530046132 ‼️‼️ Part 2 (posting part 3 rn) I always use my credit card for international charges. Unfortunately, I was rushing & didn’t realize my debit card was attached to my @Uber ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel