Un activist vegan va alearga timp de opt ore pentru a onora toate animalele ucise pentru masa de Crăciun

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un activist vegan va alearga timp de opt ore pentru a onora toate animalele ucise pentru masa de Crăciun  / Foto: Unsplash
Un activist vegan va alearga timp de opt ore pentru a onora toate animalele ucise pentru masa de Crăciun / Foto: Unsplash

Un grup de activiști vegani din Marea Britanie organizează o cursă de opt ore în memoria tuturor animalelor din lume sacrificate în preajma Crăciunului.

Inspirația lui Rory Cockshaw este un curcan "superb" pe nume Harriet, pe care l-a văzut la o fermă și pentru care se va supune cursei, în mod special.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a declarat: "Nu am avut timp să fac nimic: "Am întâlnit un curcan pe nume Harriet în urmă cu câteva luni și era cel mai minunat animal din lume. Era prima dată când vedeam un curcan în realitate și nu cred că îți dai seama ce creaturi superbe sunt dacă nu le întâlnești."

 

11,3 milioane de curcani au fost sacrificați în Marea Britanie anul trecut

 

În urma întâlnirii sale cu curcanul, bărbatul a fost șocat de un articol de presă despre aprovizionarea cu curcani.

El a spus: "Am văzut un ziar în tren care avea un articol despre fermierii care încercau să protejeze rezervele de curcani pentru Crăciun. Cuvântul "provizii" mi s-a părut o frază foarte ciudată, pentru că era aproape ca și cum nu ar fi vorbit despre ființe sensibile care pot suferi."

El a adăugat: "Să aud că fermierii încearcă să protejeze curcanii de gripa aviară pentru a putea fi sacrificați nu mi-a plăcut, mai ales după ce am întâlnit eu însumi un curcan."

Ca parte a provocării de a sensibiliza populația cu privire la drepturile animalelor, păstrând tema, Rory va purta o pălărie în formă de curcan pentru ca oamenii "să realizeze că veganismul este posibil".

 

Mai mulți activiști vor lua parte la cursă

 

Rory's Christmas Run for Animals va avea loc în Bushy Park, Richmond, pe 21 decembrie - cea mai scurtă zi din an.

El a declarat: "Există un grup care aleargă pe tot parcursul zilei, unii doar o parte din maraton, alții merg pe jos, iar alții își asumă toate cele șapte ore și 49 de minute."

Activistul vegan va strânge bani pentru Viva, un grup britanic pentru drepturile animalelor care promovează veganismul.

El a spus: "Anul acesta, bunicul meu va avea prima sa cină de Crăciun fără curcan, pe care a spus că abia așteaptă, ceea ce este foarte interesant de auzit".

Iar ca parte a fripturii de Crăciun din acest an, Rory va sărbători cu un pui produs din proteine din grâu și soia.

El a spus: "Prima dată când l-am încercat, a trebuit să verific de două ori ambalajul pentru a mă asigura că nu este pui adevărat, deoarece avea un gust atât de realist. În plus, este mult mai ieftin decât să cumperi carne.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel