Un tânăr de 17 ani, arestat după ce a violat o bătrână de 71 de ani

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
masina_politiei_minora_batuta
masina_politiei_minora_batuta

 Un tânăr de 17 ani din comuna Someş Odorhei este acuzat că ar fi violat o femeie de 71 de ani, din aceeaşi localitate, bărbatul fiind arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile.

"În fapt, la data de 1 octombrie, ora 23,28, o femeie, în vârstă de 71 de ani, din comuna Someş Odorhei, a sesizat poliţia, prin 112, cu privire la faptul că, în aceeaşi seară, o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa sa, a agresat-o şi a violat-o, după care s-a făcut nevăzut. Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou s-au deplasat imediat la faţa locului şi au demarat cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt, identificării autorului şi dispunerii măsurilor legale, pentru comiterea infracţiunii de viol. În urma investigaţiilor de specialitate şi a probatoriului administrat, ieri, 2 octombrie, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. este vorba de un tânăr, de 17 ani, din comuna Someş Odorhei", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, tânărul fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, ca urmare a unei decizii a instanţei de judecată.

În cauză, se continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu şi finalizării urmăririi penale. 

Vezi si

Pe 23 octombrie, marș pentru susținerea femeilor agresate 

 

Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor (VIF) organizează, pe 23 octombrie, marşuri în Bucureşti, Cluj, Braşov, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Giurgiu, Mizil şi în localitatea băcăuană Valea Seacă, solicitând autorităţilor finanţarea serviciilor de asistenţă socială pentru victimele violenţei de gen şi alocarea de fonduri publice pentru programe de educare, formare şi conştientizare.

Potrivit unui comunicat al Centrului Filia, una dintre organizaţiile membre ale Reţelei VIF, acţiunea "Împreună pentru Siguranţa Femeilor" se desfăşoară sub sloganul "Ne-am săturat de vorbe goale, vrem servicii sociale!".

"Femeile victime ale violenţei domestice şi sexuale nu au suficientă protecţie din partea statului. Serviciile sociale specializate pentru victimele violenţei de gen sunt subfinanţate la nivel local şi central, iar cele existente nu sunt suficient pregătite să acopere nevoile victimelor", au transmis reprezentanţii Centrului Filia.

Organizatorii protestului atrag atenţia că finanţarea programelor de prevenţie şi a serviciilor adecvate pentru supravieţuitoarele violenţei de gen este obligatorie conform Legii nr. 217/2003.

Demersul Reţelei VIF poate fi susţinut prin semnarea unei petiţii publice privind finanţarea serviciilor adecvate pentru victimele violenţei de gen la adresa https://bit.ly/3rp45ko.

"De multe ori, victimele violenţei domestice sunt abandonate prin lipsa centrelor specializate. Acolo unde acestea există, fetele şi femeile sunt luate în derâdere sau chiar dublu traumatizate de către unii angajaţi ai instituţiilor. Lipsa programelor de formare, dar şi mentalităţile misogine, rasiste, homofobe sau clasiste contribuie la izolarea victimei şi la reîntoarcerea ei în relaţia abuzivă. În timp ce serviciile publice specializate în domeniul violenţei de gen sunt extrem de precare, numărul cazurilor de violenţă raportate la Poliţie este în creştere an de an. În prima jumătate a anului 2022 au avut loc peste 40.000 de cazuri de violenţă domestică în care a intervenit Poliţia, dintre care peste 9.400 de situaţii cu risc iminent", au explicat organizatorii marşului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel