Un student protestatar a plecat "plângând" după ce un profesor universitar l-a jignit de mai multe ori

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Studenții spun că protestează împotriva unui lector care a făcut un student de culoare să plângă și l-a umilit după ce ar fi folosit cuvântul cu „N” în timpul seminarului și prelegerilor.

Peste 100 de studenți de la Universitatea din Manchester au semnat o scrisoare deschisă în care susțin că lectorul a fost martor spunând insulte rasiste de mai multe ori din 2021.

Scrisoarea detaliată a susținut că, în timpul unui incident, lectorul „nu a citit cuvântul n dintr-un text”, dar că a făcut tot posibilul „pentru a spune în mod deliberat acest cuvânt violent”, conform Mirror.

 

Universitatea va organiza un curs despre probleme de egalitate și diversitate



Studenții au susținut că, după informarea departamentului de Diversitate și Incluziune a universității, s-au cerut scuze de la lector la întregul seminar, și nu doar celor care s-au plâns.

Scrisoarea susținea că Universitatea a declarat că, în schimb, își va cere scuze direct doar celor ofensați și va organiza un curs de „reîmprospătare” pe probleme de egalitate și diversitate.

De la întâlnire, studenții au susținut că lectorul a folosit cuvântul din nou - dar de data aceasta într-o altă limbă. Universitatea a spus că investighează problema și că le-au fost oferite scuze studenților din grupul de curs.

Cu toate acestea, studenții au spus că au fost lăsați „epuizați” și au simțit că diplomele lor sunt în „pericol” de a fi „forțați să implore” instituția să-i trateze cu „demnitate și respect”.

 

„Suntem forțați să implorăm o instituție condusă de albi să ne trateze cu demnitate”

 

Ei au spus: „Studentul de culoare care a intervenit despre incident i-a spus lectorului într-o declarație de impact că plângeau după seminar pentru că erau atât de șocați și umiliți”.

Epuizați de a se ocupa de urmările emoționale ale presupusului incident, studenții au susținut că depunerea plângerilor despre rasism le-a afectat educația.

Ei au spus: „Această încercare a fost incredibil de obositoare din punct de vedere emoțional și fizic pentru studenții de culoare implicați. Pentru cei dintre noi care am organizat scrisoarea deschisă, consecințele rasismului universității ne-au pus stăpânire pe toată viața.

Ne pune în pericol diplomele pentru că în loc să studiem, suntem forțați să implorăm o instituție condusă de albi să ne trateze cu demnitate și respect de bază.”

În general, studenții spun că nu credeau că ar trebui să recurgă la scrierea unei scrisori deschise, dar că preocupările lor au fost „măturate sub covor”.

În plus, ei au simțit că lectorul „dezamăgește studenții albi”, „făcându-i să creadă că folosirea insultelor rasiale este acceptabilă” și că ar trebui să fie, de asemenea, la curent cu scuzele profesorului.

Ei au spus: „Ne-am pus încrederea în Universitate, dar în loc să ne luăm în serios preocupările și să ne asigurăm că există responsabilitate, au încercat să ascundă incidentele anterioare. Numai pentru că studenții s-au reunit în mod colectiv pentru a lua măsuri directe, există vreo posibilitate ca această problemă să fie rezolvată în sfârșit.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel