Un specialist olandez a prezis cutremurul din Turcia încă din 3 februarie. Postarea care îi îngrozește pe toți 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Savantul olandez Frank Hoogerbeets a prezis încă din data de 3 februarie zona și cutremurul care a lovit Turcia. 

"Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem" a scris Frank Hoogerbeets pe Twitter încă din data de 3 februarie.

"Mai devreme sau mai târziu o să fie un cutremur de aproximativ 7.5 grade pe scara Richter în această zonă (partea central sudică a Turciei, Siria, Iordan, Liban," arată traducerea textului. 

Iată și fotografia originală a postării:

1. -imagine fara descriere- (cutremurul-din-turcia-harta.jpg)

Postarea olandezului Frank Hoogerbeets a stârnit controverse pe internet. Unii s-au speriat, alții s-au decis că este timpul ca de acum să îl urmărească. Alții, în schimb au decis să bage panica în populație.

Frank Hoogerbeets a prezis cutremurul. Au apărut deja conturi false care prezic un nou cutremur major

După ce Frank Hoogerbeets a ajuns deja celebru și se află în topul căutărilor pe Google, au apărut și șarlatanii, dar și cei care vor să inducă panica populației. Astfel, au apărut zeci de pagini clonă ale Twitter-ului olandezului. Unii caută doar urmăritori, dar alții au lansat deja zvonuri despre un nou cutremur care va avea loc.

Frank Hoogerbeets încearcă să combată una din paginile false care anunța un nou cutremur de magnitudine de peste 7.5 grade pe scara Richter avertizându-și urmăritorii, care apoi dau share postării. 

Reamintim că un seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni sud-estul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, şi Siria a fost urmat de un nou seism având magnitudinea 7,6. Bilanţul provizoriu indică 1.121 de morţi şi 7.634 de răniţi - în Turcia şi de 810 morţi şi 2.315 răniţi - în Siria. Uniunea Europeană a activat Mecanismul de protecţie civilă.

Ssistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate. Turcia a cerut oficial ajutorul NATO, pe lista solicitărilor către aliaţi figurează echipe medicale şi echipamente pentru urgenţe, unităţi de căutare şi salvare a victimelor, precum şi spitale de campanie izolate împotriva condiţiilor meteorologice extreme. MAE român a făcut publice contactele de urgenţă dedicate românilor afectaţi de cutremurele din Turcia şi a recomandat ca liniile telefonice să nu fie ocupate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel