Un șofer român, la volanul unui camion, a trecut noua graniță dintre UE și Marea Britanie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
coada_camioane_marea_britanie
coada_camioane_marea_britanie

La câteva momente după ce Marea Britanie și-a încheiat socotelile cu Uniunea Europeană, primele camioane care transportau mărfuri peste noua frontieră vamală și-au prezentat documentele de vămuire agenților francezi, înainte de a încărca pe un tren pentru a trece prin Eurotunnel.

Codul de bare de pe documentele șoferului român Toma Moise a fost scanat și aprobat în câteva secunde. „Viitorul, nu cred că va fi dificil", Ie-a spus el jurnaliștilor aflați la fața locului înainte de a-ș continua călătoria spre Marea Britanie. 

leșirea Marii Britanii din cel mai mare bloc comercial din lume înseamnă întoarcerea formalităților vamale la frontiera națiunii insulare cu Europa pentru prima dată în câteva decenii, relatează Reuters.   Fluxurile de marfă prin terminalul Calais al Eurotunnel au fost la niveluri scăzute în primele ore ale Anului Nou. 

Companiile britanice și europene au avertizat cu privire la muntele de birocrație și documente care amenință să perturbe fluxul de aproape 1 trilion de euro din comerțul anual.  Yann Leriche, director executiv al Getlink care operează Eurotunnel, a declarat pentru Reuters cä ă ar putea fi necesare modificări ale procedurilor vamale, dar că nu se așteaptă la valori îngrijorătoare ale traficului în săptămânile următoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel