Un singur favorit la conducerea OMS. De ce este apreciat Tedros Adhanom

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Tedros Adhanom Ghebreyesus, favorit la conducerea OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, favorit la conducerea OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus rămâne la conducerea Organizației Mondiale a Sănătății. Are susținerea statelor UE și este singurul candidat pentru această funcție.

Statele Uniunii Europene(UE)  pe Tedros Adhanom Ghebreyesus  pentru un nou mandat la conducerea OMS. Până la acest moment este singurul candidat, iar alegerile se vor desfășura în luna mai 2022.

"Astăzi, 23 septembrie, Franţa şi Germania, în coordonare cu un grup de state din UE, au propus candidatura doctorului Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru alegerea directorului general al OMS care va avea loc în mai 2022", au  anunțat  misiunile permanente ale Franţei pe lângă sediul ONU din Geneva, notează Agerpres.

Fiecare țară are posibilitate să facă o propunere pentru această funcție, pe care o transmite într-un plic sigilat.

Cine este Tedros Adhanom Ghebreyesus . Rol crucial în pandemia de Covid 

 

Ghebreyesus este  licenţiat de imunologie, a susținut un  doctorat în sănătate comunitară  și a fost fost ministru al Sănătăţii al Etiopei. Este primul african care deține o funcție atât de înaltă, cu un rol crucial în gestionarea pandemiei de Covid, menționează sursa citată.

 OMS  are sediul central la Geneva  și a fost înființată la 7 aprilie 1948.  Este compusă din 193 de state.  Are reprezentanțe în 147 de țări și 6 birouri regionale. Principala atribuție este prevenirea bolilor, elaborarea unor strategii în acest sens. De asemenea, monitorizează evoluția pandemiilor. În contextul actual, statele membre vor cere soluții de la OMS cu privire la combaterea virsului Covid, cel care a „ pus stăpânire” pe Planetă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel