Un român riscă o amendă de peste 20.000 de euro, după ce a furat brânză și cârnați dintr-un supermarket din Olanda

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat român de 28 de ani este acuzat că a furat brânză și carne din supermarketul Albert Heijn din Hoek van Holland, din Țările de Jos. A. U. riscă până la 4 ani de închisoare sau o amendă de 21.750 de euro pentru furt.

Un bărbat român în vârstă de 28 de ani, denumit A. U., este acuzat că a comis două furturi consecutive în supermarketul Albert Heijn din localitatea olandeză Hoek van Holland, conform Openbaar Ministerie (OM) - Procuraturii olandeze. Acesta urmează să fie judecat de Parchet, după ce OM i-a emis o citație.

La data de 18 noiembrie 2022, A. U. a fost prins în flagrant în timp ce sustrăgea brânză dintr-un supermarket, proprietatea filialei Albert Heijn B.V. -  cel mai mare lanț de supermarketuri din Țările de Jos, sau cel puțin asta plănuise. Intenționa să păstreze brânza pentru el fără permisiunea deținătorului. Nu era prima dată când ar fi făcut asta, cu câteva zile înainte „poftind“ și la cârnații expuși în vitrina aceluiași supermarket, potrivit Waterweg Actueel.

Cu doar câteva zile înainte, pe 14 noiembrie 2022, A. U. a fost acuzat și de furtul de carne sau a altor bunuri, care aparent aparțineau în întregime sau parțial supermarketului.

Procurorii doresc să îl vadă pe A. U. pedepsit conform articolului 310 din Codul penal. Acest articol se referă la furt și prevede că o persoană care sustrage un obiect ce aparține altei persoane, cu intenția de a-l păstra pentru sine, poate fi sancționată cu până la patru ani de închisoare sau cu o amendă de categoria a patra. Amendamentul de categoria a patra este cea mai înaltă categorie și poate atinge suma de 21.750 de euro.

Pedeapsa exactă va fi stabilită de procurori, luând în considerare circumstanțele cazului, precum valoarea bunurilor sustrase, modul în care a fost comis furtul și dacă inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru infracțiuni similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel